€ 999,-
Gestart op 18 januari 202410.00 - 17.004 dagen

Hypnobirthing: Reflecteren op een Serene en Liefdevolle Bevalling

Plan een gratis oriënterend gesprekTelefonisch of via Zoom

 

Verrijk je expertise door het verwerven van deze gespecialiseerde vaardigheden. De Hypnobirthing technieken en methoden die je leert, stellen je in staat toekomstige ouders te begeleiden naar een serene, liefdevolle en vooral comfortabele geboorte-ervaring. Als je aspiraties hebt om Hypnobirthing te integreren in je praktijk of als professional in de geboortezorg, bieden wij je graag deze vierdaagse, gecertificeerde opleiding aan.

NRTO & GRO Erkenning

Hypnobirthing is gericht op het mogelijk maken voor ouders om terug te blikken op een vloeiende en liefdevolle bevalling en kraamperiode. Door technieken zoals zelfhypnose, ademhalingsoefeningen en positieve affirmaties, bevorderen ouders optimale ontspanning tijdens en na de bevalling. Dit faciliteert de natuurlijke processen om hun loop te hebben.

Veel aanstaande ouders ervaren twijfels en angsten, vaak voortkomend uit de angstaanjagende verhalen van anderen. Deze angsten en twijfels nestelen zich in het onderbewustzijn en kunnen leiden tot aanzienlijke stress tijdens de bevalling, wat het proces kan verstoren. Met Hypnobirthing wordt het onderbewustzijn verrijkt met positieve affirmaties, die helpen de vrouw ontspannen te blijven, zelfs in onvoorziene omstandigheden.

Ontdek de Verrijkende Wereld van Hypnobirthing: Een Uitgebreide Vierdaagse Masterclass Speciaal voor Jou

Welkom bij deze boeiende en uitgebreide vierdaagse masterclass in Hypnobirthing, speciaal ontworpen om jou te begeleiden in het leren van essentiële vaardigheden voor het ontwikkelen en geven van cursussen aan aanstaande ouders. Deze masterclass is een perfecte gelegenheid voor jou om je te verdiepen in de wereld van Hypnobirthing, waarbij je niet alleen toegang krijgt tot waardevolle theoretische kennis, maar ook tot een breed scala aan praktische tools, oefeningen, scripts en inspirerende video’s. Deze zullen jouw vaardigheden als toekomstig Hypnobirthing-instructeur enorm verrijken en je direct in staat stellen om met jouw eigen cursussen te starten. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

Opzetten van jouw cursus

Je leert hoe je een doeltreffend en aantrekkelijk cursusprogramma opzet, waarbij aandacht wordt besteed aan belangrijke aspecten zoals het kiezen van de juiste locatie, het uitnodigen van deelnemers, het handhaven van professionaliteit en het vermijden van ethische valkuilen. We zullen ook diepgaand ingaan op effectieve communicatiemethoden met aanstaande ouders, waarbij we waardevolle gesprekstechnieken introduceren die jou helpen bij het opbouwen van een sterke relatie met jouw cursisten.

Meester worden in Hypnosetechnieken

Je ontwikkelt een grondige kennis van Hypnobirthing-technieken door zelf scripts te creëren voor allerlei omstandigheden rondom de bevalling. Voorbeelden hiervan zijn het stimuleren van de bevalling, het faciliteren van een soepele bevalling, het omgaan met medische situaties, het versterken van de band met de baby, het stimuleren van borstvoeding en herstel, het omgaan met slaaptekort, en het aanpassen aan de nieuwe rol als ouder en partner.

De Kracht van Ademhaling

Ademhaling speelt een centrale rol in het bevorderen van rust en ontspanning. Je leert je cursisten ademhalingsoefeningen aan die hen helpen een geschikt ademhalingsritme te vinden, essentieel voor een kalme bevalling. Je leert ook hoe partners dit ritme kunnen ondersteunen en stimuleren tijdens de bevalling.

Versterken van de Rol van de Partner

Je ontdekt hoe belangrijk de rol van de partner is in het Hypnobirthing-proces. Je leert technieken waarmee de partner de vrouw effectief kan ondersteunen, zowel tijdens als na de bevalling. Dit omvat het gebruik van ankers en signalen, het ondersteunen bij het geboorteplan, en het helpen bij het nemen van beslissingen tijdens de bevalling.

Diepgaande Verkenning van de Bevalling

Je krijgt een uitgebreid inzicht in wat er gebeurt in het lichaam van een aanstaande moeder tijdens de bevalling, en hoe hormonen de bevalling beïnvloeden. Alle fasen van de bevalling worden gedetailleerd behandeld, met bijbehorende affirmaties en keuzemogelijkheden. Ook wordt besproken hoe Hypnobirthing kan worden ingezet in gevallen van medische indicaties en interventies.

Integratie van Hypnobirthing in jouw Praktijk

Je verkent praktische aspecten van het integreren van Hypnobirthing in jouw praktijk, zoals marketingstrategieën om jouw unieke eigenschappen te promoten bij potentiële cliënten. Je leert hoe je aanstaande ouders kunt bereiken en welke middelen het beste in te zetten zijn. Daarnaast besteden we aandacht aan het ontwikkelen van een financieel duurzaam businessmodel voor jouw Hypnobirthing-praktijk.

Deze masterclass is een niet te missen kans voor jou om je kennis en vaardigheden te vergroten, je passie voor geboortezorg te verdiepen en een blijvende, positieve impact. Hoewel een vooropleiding niet noodzakelijk is, raden wij een basisopleiding sterk aan.

Ontmoet Dortie Gielen: De Bezielde Hypnobirthing Expert

 

Overige informatie

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld Academy met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN