€ 999,-
Gestart op 15 januari 20249.00 - 17.004 dagen

Basis & Geavanceerde Hypnosetechnieken (modules 1 & 2)

Plan een gratis oriënterend gesprekTelefonisch of via Zoom

 

Deze 4-daagse cursus Basis & Advanced Hypnosetechnieken wordt al meer dan 12 jaar door HypnoWorld Academy gegeven en vormt voor velen oud studenten de basis voor het werken als hypnotherapeut in een eigen praktijk. Start jouw eigen praktijk of breid je kennis uit met deze praktische cursus boordevol technieken en methodieken waarvan de kennis en vaardigheden door iedereen aan te leren zijn.

NRTO & GRO Erkenning

Evidence based

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om het onderbewustzijn te herkaderen of automatische- en ingesleten processen aan te passen, wijzigen of veranderen zodat negatieve invloeden worden omgevormd naar positieve gedachten en gedragingen.

Directe hypnotherapie vormt een krachtige, effectieve, efficiënte maar vooral ook relatief snelle oplossing voor vele soorten fysieke, mentale en emotionele ongemakken. Door middel van hypnotherapie kunnen ingesleten patronen zoals leefstijl problemen en belemmerende overtuigingen geëlimineerd worden. Neem afscheid van irreële angsten, help mensen bij verslavingen, stress en depressieve klachten. Verbeter het welzijn en welbevinden van jouw cliënten door hen meer zelfvertrouwen te geven waardoor ze beter in de maatschappij functioneren en sterker in het leven staan.

Naast dat hypnotherapie een zachte behandelmethode is, is het bij verschillende klachten ook nog eens een wetenschappelijk aangetoonde therapievorm. Een evidence based middel dat ook de weg naar de reguliere gezondheidszorg heeft gevonden en hierdoor steeds meer in ziekenhuizen wordt toegepast.

Wat maakt de cursus zo uniek?

In het afgelopen decennium is HypnoWorld als opleidingsinstituut steeds vooruitstrevend geweest. Geen overbodige en lange introducties maar direct aan de slag gaan om vanaf het eerste moment de fascinerende werking van hypnose te leren begrijpen en toe te passen. We doen dit o.a. door:

 • Klassikale opleiding. Net als leren autorijden, leer je dit niet uit een boek maar door het in de praktijk toe te passen. In tegenstelling tot onze concullega’s is HypnoWorld van mening dat het aanleren van de basis van hypnotherapie niet online kan. We hebben dit nooit gedaan en zullen dit ook nooit doen. Kwaliteit gaat voor kwantiteit!
 • Unieke leermethode. Theorie en praktijk worden afgewisseld om de technieken en methodieken eigen te maken.
 • Kleine groepen en persoonlijke aandacht. Door te werken met kleine groepen krijgen studenten volop de gelegenheid tot het stellen van vragen.
 • Geschoolde docenten. Alle docenten zijn reeds langere tijd actief als docent, zijn zelf werkzaam als geregistreerd hypnotherapeut en beschikken over didactische vaardigheden.
 • Kwaliteitsmanagementsysteem. Wat we zeggen doen we ook, jouw helpen om op een verantwoorde en ethische wijze cliënten te helpen bij strubbelingen en levensvragen.
 • Online classroom. Van elke scholing is het gebruikte lesmateriaal beschikbaar als download nadat de scholing heeft plaatsgevonden.
 • Humor 🙂 Geen saaie en langdradige lezingen maar leuke en leerzame demonstraties en opdrachten maken dat deze bijzondere technieken beklijven.

Basis & Advanced Directe Hypnosetechnieken – wat ga je leren?

Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen: na 4 dagen zul je in staat zijn om mensen te helpen met eenvoudige en meer complexe problemen en aandoeningen. Uiteraard ben je nog geen volleerd hypnotherapeut, maar je beschikt wel al over voldoende vaardigheden om serieus aan de slag te gaan op een ethisch verantwoorde wijze. Je weet hoe je de kracht van hypnose therapeutisch kunt inzetten waarbij je altijd gefocust bent op het maximaal haalbare resultaat.

Deze, door de beroepsvereniging erkende, cursus vormt tevens onderdeel van onze opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Door deelname aan de vervolgcursus Aanvullende Hypnosetechnieken en Praktijkvoering is het mogelijk om een schriftelijke examen af te leggen. Bij voldoende score ontvang je dan het diploma “Internationaal Register Hypnotherapeut”.

Enkele cursusonderdelen die aan de orde komen:

√ Wat is hypnose wel en wat is het niet
√ Hypnotische taalgebruik
√ Verschil tussen showhypnose en therapeutische hypnose
√ Indirecte vs Directe hypnotherapie
√ Inzichten volgens Dave Elman
√ Toepassing van het Mind-Model (bewustzijn / onderbewustzijn / onbewuste)
√ Classificeren van cliënten
√ Induceren van de hypnotische staat d.m.v. progressieve relaxatietechnieken, rapid- en instant inductiemethoden
√ Verdiepen van de hypnotische staat (eenvoudig, complex, automatisch)
√ Waakhypnose
√ Gebruikmaken van hypnotische fenomenen
√ Inzicht in de Esdaile State (Hypnotisch Coma)
√ Toepassen van posthypnotische suggesties
√ Toepassen van directe hypnosescripts
√ Toepassen van Ideomotorische reacties
√ Omgaan met abreacties en contra-indicaties
√ Hypnosesessies voor stoppen met roken, gewichtsreductie, zelfvertrouwen e.a. aan de hand van scripts
√ Het leren werken zonder scripts voor betere
√ etc…

Voor wie is deze cursus bedoelt?

De cursus Basis & Advanced Directe Hypnosetechnieken is ontwikkeld voor iedereen die een start wil maken als zelfstandig hypnotherapeut. Dit kan in een eigen praktijk zijn maar bijvoorbeeld ook als werknemer of zzp-er binnen een bestaande praktijk voor hypnotherapie. Tevens is deze cursus uitermate geschikt voor diegene die werkzaam zijn binnen de reguliere zorg en over aanvullende behandelmethoden willen beschikken.

Wat kan ik na het volgen van deze cursus?

Na het volgen van de cursus Basis & Advanced Directe Hypnosetechnieken ben je in staat om cliënten te helpen bij verschillende problemen, klachten en stoornissen. De toepassing van directe hypnosetechnieken zijn legio. Zo kun je cliënten bijvoorbeeld helpen met:

 • niet-roker te worden of andere verslavingen tegen te gaan.
 • het behalen van een gezond en realistisch doelgewicht.
 • stress, overspanning, depressie en burn-out klachten te verminderen / elimineren.
 • angsten en fobieën op te lossen (examenvrees, faalangst, rijangst, vliegangst etc.)
 • zelfvertrouwen en/of zelfbeeld te verbeteren.
 • slaapproblemen oplossen.
 • concentratie problemen oplossen en focus verbeteren.
 • etc…

Wat zijn de vereisten voor deelname aan deze cursus?

Om de inhoud van deze cursus te kunnen begrijpen en de technieken succesvol te kunnen toepassen is een MBO werk- en denkniveau gewenst. Belangrijker nog is jouw enthousiasme, werkhouding en het feit dat je iets wilt betekenen voor de medemens. Heb je verantwoordelijkheidsgevoel, empathie en ben je een echt mensen-mens, dan is deze cursus jouw wellicht op het lijf geschreven.

Bewijs van deelname

Indien je minimaal 80% van de lestijden aanwezig bent geweest, ontvang je voor beide modules afzonderlijk een online certificaat.

Vervolgopleiding

Mocht je als zelfstandig hypnotherapeut aan de slag willen, is het belangrijk om naast de basis- en geavanceerde hypnosetechnieken ook te beschikken over een aantal aanvullende technieken en dien je bekend te zijn met de wet- en regelgeving. In de 3 1/2-daagse cursus Aanvullende Hypnosetechnieken en Praktijkvoering leer je o.a:

 • Plan van aanpak bij het opstarten van een eigen praktijk
 • Marketing en reclame tips
 • Wet- en regelgeving (Wkkgz, Wtza, Algemene voorwaarden en Privacy)
 • Ethiek
 • Advies inzake het afsluiten van een beroeps- en bedrijfsverzekering
 • Aanmelden bij een beroepsvereniging
 • Inrichting praktijk
 • Basis regressietechnieken, reïncarnatie en progressie
 • Aanvullende inductietechnieken w.o. non-verbaal
 • Zelf- en groepshypnose toepassen
 • Alles over hersengolven in relatie tot hypnose
 • Behandelingen voor pijn en anesthesietechnieken, behandelen medische angst

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld Academy met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN