Vliegangst, hypnose & hypnotherapie

  1. Homepage
  2. Angsten
  3. Vliegangst, hypnose & hypnotherapie
Vliegangst, hypnose & hypnotherapie

Vliegangst, hypnose & hypnotherapie

Vliegangst overwinnen? Hypnose en hypnotherapie zorgen ervoor dat je weer ontspannen op reis kunt naar het buitenland!

Wat wordt het dit jaar, een vakantie met de caravan of met het vliegtuig naar een warm land? Iemand met vliegangst hoeft hier niet lang over na te denken en kiest met grote zekerheid voor de caravan. Hoewel er natuurlijk niets mis is met een gezellige vakantie in eigen land, willen we soms ook wel iets anders. Een andere omgeving, een andere cultuur, een parelwit stand en noem maar op…

Mensen met vliegangst, ook wel aviafobie genoemd, stappen voor geen goud in een vliegtuig. Alleen de gedachte al maakt dat mensen met vliegangst verstijven en zelfs hyperventileren. Wat is dat toch, dat mensen zo bang en angstig maakt om te vliegen?

Vliegangst een enkelvoudige- of meervoudige angststoornis


Waarom zijn sommige mensen zo bang om in een vliegtuig te stappen en andere juist vrolijk en ontspannen? Hier is zeker geen eenduidig antwoord op te geven. Vaak handelt het zich bij vliegangst om een combinatie van verschillende angsten. Bijvoorbeeld claustrofobie (angst om niet te kunnen ontsnappen / controle verlies) en hoogtevrees (angst voor hoogte). Daarbij komt nog dat er een angst voor het onbekende kan zijn. Ca. 4 miljoen Nederlands kennen dit ongewenste gevoel wanneer zij in een vliegtuig stappen. Een groot deel laat het echter niet zover komen, zij zijn gewoon te angstig om de stap te wagen. Hoewel ze zich ervan bewust zijn dat de kans op ongelukken verwaarloosbaar is, is er een dieper gelegen gedeelte dat hun ervan weerhoudt om de stap tot vliegen te nemen.

Vliegangst, hypnose en hypnotherapie


Voor alles is een oplossing, zo ook voor vliegangst. Hypnose is de oplossing en is zowel eenvoudig als doeltreffend. Slechts weinige hypnosesessies zijn nodig om de spanningen die optreden wanneer men in een vliegtuig stapt, te elimineren. Voortaan gaat u ontspannen op reis. In plaats van negatieve gevoelens zult u merken dat u zich volkomen comfortabel voelt bij het binnengaan van een vliegtuig. Vliegangst & hypnose gaan prima samen voor een spoedig einde aan deze irreële angst.

Aan te raden valt om de sessie 1 à 2 weken alvorens u van plan bent om te gaan vliegen te laten plaatsvinden. Het is goed wanneer u snel geconfronteerd wordt met uw voormalige vliegangst. Ben je op zoek naar een “last minute” hypnotherapeut? Kijk eens in het Nationaal Hypnotherapie Register en zoek een praktijk voor hypnotherapie in jouw regio. Hypnotherapie is daarnaast relatief goedkoop in vergelijking met andere therapievormen die al gauw enkele honderden euro’s kosten zoals hier te zien.