Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Vaginisme? Hypnotherapie haalt het slot van je lichaam

Vrouw met vaginisme klachten - behandeling met hypnotherapie en hypnose

We spreken van vaginisme als de spieren rondom de vagina ongewild samenknijpen of verkrampen bij het hebben van geslachtsgemeenschap. Hierdoor is het voor een partner zeer moeilijk en vaak ook voor beiden pijnlijk om de penis in te brengen. De vagina gaat als het ware op slot. Het lichaam laat geen penetratie toe hoewel er in dit geval meestal geen sprake is van lusteloosheid. In veel gevallen is de lichamelijke reactie bij de vrouw ook van toepassing bij het inbrengen van tampons. In het algemeen wordt door vrouwen met vaginisme aangenomen dat ze “te nauw” zijn wat echter zelden het geval is.

Op basis van onderzoek en ervaringen, blijkt dat angst vaak de reden of oorzaak is van vaginisme. Vrouwen hebben in dit geval angst voor de penis, de grootte ervan of angst voor pijn. Er kunnen meerdere oorzaken van toepassing kunnen zijn. Voorbeelden zijn: een slechte relatie, ervaringen uit het verleden of negatieve gedachten, is de oorzaak bijna altijd van psychische aard. Een fysieke oorzaak van vaginisme komt nagenoeg nooit voor.

Vaginisme, hypnose en hypnotherapie

Net als impotentie bij mannen, schamen vrouwen zich vaak voor het feit dat zij niet in staat zijn om de liefde om een normale manier te kunnen bedrijven. Hierdoor mijden ze vaak seksuele contacten en geraken hierdoor soms zelfs in een isolement. Indien er met de partner niet over gepraat wordt kan dit zelfs tot een relatiebreuk leiden.

Hoewel het beslist niet gemakkelijk is, raden we aan om een vrijblijvend een afspraak te maken met een hypnotiseur of hypnotherapeut. Zij zijn in staat om de impasse bij de cliënt te doorbreken en de oorzaak van vaginisme bij de bron aan te pakken. Hypnose en hypnotherapie zijn uitstekend geschikt om onbewuste processen te elimineren. Een bezoekje aan één van de praktijken is dan ook niet alleen om het probleem hieromtrent op te lossen. Het geeft het liefdesleven weer een echte boost. Een afspraak maken is heel eenvoudig en kan direct bij een praktijk in jouw buurt.

Maak direct een afspraak!

Meer informatie over vaginisme vind je op de website van het gezondheidsplein.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×