Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Slaapproblemen? Hypnotherapie laat je weer heerlijk slapen

Muisje zonder slaapproblemen met knuffel - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Een gezonde slaap is van essentieel belang voor het herstel van lichaam en geest. Slaapproblemen (slaapstoornissen) of slapeloosheid (insomnie / insomnia) is iets wat een groot deel van de bevolking bezighoud. Belangrijk bij dergelijke problemen is om hiervan de oorzaak te achterhalen en deze op te lossen. Terwijl de één moeite heeft met inslapen, heeft de ander weer moeite om door te slapen. In beide gevallen is er geen sprake van een gezonde slaapcyclus wat zich doorgaans uit in vermoeidheid, futloos voelen en lage energie. De gevolgen hiervan laten zich raden; een gebrek aan concentratie overdag tijdens school of werk.

Bij slaapproblemen of langdurig slecht slapen kunnen er gemakkelijk stemmingswisselingen ontstaan die op hun beurt weer kunnen leiden tot angsten, stress, depressie of nog erger een burn-out, je wordt er letterlijk ziek van. Slaapproblemen zorgen ervoor dat veel mensen uit wanhoop medicatie gebruiken. Toch is het innemen van slaappillen en andere (natuurlijke) middelen vaak symptoombestrijding. Zodra men stopt met het innemen, komen de klachten weer in alle hevigheid terug.

Slaapproblemen – leer luisteren naar je lichaam

Het klinkt misschien wat te gemakkelijk maar het slecht slapen kan gezien worden als een waarschuwing van ons lichaam. Het wil als het ware iets zeggen. Helaas zijn we in veel gevallen verleerd om te reageren op onze gevoelens en waarnemingen. Slaapproblemen en de oorzaak ervan liggen soms in een hersenaandoening maar vaak ook aan werkdruk en spanningen in ons hectisch bestaan. Het ligt dan ook voor de hand om op zoek te gaan naar de bron van deze ellende. Soms is daarvoor een medisch onderzoek noodzakelijk. Als echter blijkt dat er geen medische oorzaak voor een slaapprobleem gevonden kan worden, moeten we het wellicht zoeken in een psychische oorzaak.

Behandeling met hypnotherapie

Snel en heerlijk in- en doorslapen en ‘s morgens uitgerust wakker worden, dat is wat we allemaal willen. Genoeg energie om de dag door te komen is de wens van iedereen die kampt met slaapproblemen. Door middel van de toepassing van hypnose is het mogelijk om weer een gezonde slaapcyclus te bekomen, zoals de natuur het voor ons voorzien heeft. Ben jij één van die duizenden mensen die tot alles bereid is om een einde te maken aan het slecht slapen? Neem eens contact op met een gespecialiseerde hypnotiseur of hypnotherapeut en bespreek de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak!

Slaapproblemen externe bronnen

Slaapproblemen, neem ook eens een kijkje op de pagina slaapstoornissen op website van de hersenstichting.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×