Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Hoge bloeddruk/hypertensie omlaag brengen door bronaanpak

Hoge bloeddruk opmeten met bloeddrukmeter - behandeling met hypnotherapie en hypnose

In vaktermen wordt hoge bloeddruk ook wel hypertensie genoemd. De medische oorzaken voor hypertensie kunnen divers zijn. Een te lang aanhoudende hypertensie beschadigt de wanden van de slagaders en bevordert daardoor het ontstaan van slagaderverkalking.

Risicofactoren die kunnen leiden tot een verhoogde bloeddruk zijn: rookverslaving, alcoholverslaving, hoog cholesterol, diabetes (suikerziekte), overgewicht en stress. Het spreekt voor zich dat bij een constatering van hoge bloeddruk men eerst moet kijken naar behandeling van de risicofactoren.

Een verandering van een ongezonde leefstijl naar een gezonde leefstijl kan al zorgen voor een aanmerkelijk lagere bloeddruk. Wanneer niet geheel duidelijk is waar de oorzaak van hoge bloeddruk ligt, spreken we van essentiële hypertensie.

De bloeddruk meten we met een bloeddrukmeter. De resultaten die worden weergegeven zijn zowel de bovendruk (systolische druk) als de onderdruk (diastolische druk). Bij een gezond mens liggen deze waarden op 120 mm kwikdruk voor de bovendruk en 80 mm kwikdruk voor de onderdruk. Van hoge bloeddruk spreken we als de waarden voor de onderdruk hoger zijn dan 95 of 160 of hoger voor de bovendruk.

Hoge bloeddruk, hoe te herkennen

In veel gevallen merkt men niets van een te hoge bloeddruk. Wanneer hypertensie echter te lang aanhoudt, kunnen er wel symptomen optreden. Gevolgen van hypertensie die bekend zijn, zijn o.a. vermoeidheid, rusteloosheid, hoofdpijn, misselijkheid, kortademigheid en bijvoorbeeld wazig zien. Vaak worden deze problemen behandeld zonder eerst te kijken wat de achterliggende oorzaak is. Het is daarom beter om voor bronaanpak te gaan dan de symptomen te bestrijden.

Hypertensie, hypnose en hypnotherapie

De meeste cliënten die naar de praktijk komen hebben last van essentiële hypertensie. Bij deze vorm van hoge bloeddruk waarvoor geen aanwijsbare oorzaak is, moet men de bron zoeken in de richting van emotionele problemen of conflicten. Hypnose en hypnotherapie kunnen in dit geval van groot nut zijn.

Ook indien bekend is wat de oorzaak van hypertensie is, kan een hypnotiseur of hypnotherapeut, eventueel in samenwerking met een arts of medisch specialist, gericht in die richting werken om de gevolgen ervan te beperken. Een andere bewezen methode voor zelfvertering is zelfhypnose. Door het toepassen van de aangeleerde technieken is het mogelijk om een slechte levenswijze te doorbreken.

Op deze website vind je diverse experts m.b.t. het aanpassen van voeding en leefwijze. Speek eens af met een gespecialiseerde hypnotherapeut.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×