Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Zelfhypnose, zo wordt jij je eigen therapeut!

Zelfhypnose

Zelfhypnose (autogene hypnose) is de meest krachtige tool die je al vanuit jezelf hebt. Door er gebruik van te maken doorbreek je grenzen en ontdek je nieuwe mogelijkheden voor positieve veranderingen. Gun je zelf de ervaring van zelfhypnose en word je eigen hypnotherapeut. Bovendien bespaar je op hoge kosten wanneer normaal gesproken meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Zelfhypnose, wat is dat?

Zelfhypnose is een hypnotisch proces dat door jezelf geïnduceerd wordt en waarbij zelfsuggesties (autosuggesties) gebruikt worden. Nu begrijpen we dat de voorgaande zin je waarschijnlijk niet verder helpt. We zullen je daarom precies vertellen wat zelfhypnose nu eigenlijk is en hoe je het kunt leren. We gaan in op de voorwaarden waaraan je zult moeten voldoen en waarvoor het zoal gebruikt kan worden.

Sommige mensen denken dat zelfhypnose gevaarlijk is. Het tegendeel is echter waar, het is een fantastisch stuk gereedschap dat, mits goed gebruikt, bijna magisch lijkt. Het meest vervelende dat kan gebeuren is dat het niet werkt. Dit heb je echter volledig zelf in de hand. Volg de richtlijnen en ontdek de geweldige mogelijkheden van je eigen brein.

Voorwaarden om je zelf te hypnotiseren

Misschien heeft de voorgaande tekst je getriggerd om verder te lezen. Mooi, want nu zullen we je eerst uitleggen aan welke voorwaarden je moet voldoen om succes te hebben. Voor het toepassen van hypnose op jezelf dien je minimaal aan de volgende drie voorwaarden te voldoen.

1. Motivatie, zonder de juiste motivatie heeft (zelf)hypnose geen enkele zin. Je moet bereidt zijn om te werken aan het probleem dat je hebt
2. Relaxatie, neem de tijd en ontspan. Fysieke- en mentale ontspanning helpen om makkelijker in trance te komen
3. Concentratie, wees gedurende het proces geconcentreerd en gefocust.

Je kunt al veel bereiken door een rustig plekje te zoeken. Een relaxstoel of het bed zijn daarvoor prima geschikt. Zorg ervoor dat er geen tijdsdruk is en dat je niet gestoord kunt worden door telefoons of omgevingsgeluiden. Ook andere personen kunnen je gemakkelijk afleiden waardoor je niet de juiste trancediepte zult bereiken.

Zelfhypnose kent meerdere vormen

Veruit de makkelijkste manier om “zelfhypnose” toe te passen, is het gebruik van thuissessies. Thuissessies zijn audiobestanden met daarop een complete hypnosesessie. De duur van een dergelijke sessie ligt meestal tussen de 30 minuten en een uur. Voor nagenoeg elk probleem is wel een zelfhypnose mp3 audiobestand te vinden op het internet. Hoewel een thuissessie minder krachtig werkt dan een behandeling met hypnose of hypnotherapie, kan het wel meerdere keren gebruikt worden.

Eigenlijk mogen we hier echter niet van zelfhypnose spreken. Het creëren van de hypnotische toestand wordt hier immers tot stand gebracht door een hypnotiseur of hypnotherapeut. Ook is er geen sprake van zelfsuggesties. Je bent overgeleverd aan de suggesties van diegene die het audiobestand heeft ingesproken (=heterogene hypnose).

Het gebruik van zelfsuggesties

De meest flexibele vorm van jezelf hypnotiseren is een vorm waarbij je de regie volledig in eigen hand hebt. Om de hypnotische staat te kunnen herkennen is het noodzakelijk dat je al eerder in hypnose bent geweest. De diepe hypnose wordt daarbij geankerd zodat je deze later weer moeiteloos herkent. Maak je geen illusies, zelfhypnose leer je beslist niet uit een boek. Het kan je weliswaar extra inzichten geven maar het leidt zelden tot gewenste resultaten.

Wil jij je eigen hypnotherapeut zijn, dan is hulp hierbij van essentieel belang. In slechts een paar sessies leer je om d.m.v. zelfhypnosetechnieken jezelf in trance te brengen. Indien je de juiste hypnosediepte hebt bereikt, heb je toegang tot je eigen onderbewustzijn. Het is nu van belang dat datgene dat je bewust graag wilt, over te brengen naar het onderbewustzijn. Dit doe je door toepassing van zelfsuggesties (autosuggesties).

Het grote voordeel van deze techniek is dat er geen limiet is aan de veranderingen die je wenst te ondergaan. Werk aan één probleem tegelijkertijd en neem de veranderingen waar. Je zult versteld staan van datgene waar jezelf toe in staat bent. Heb je eenmaal zelfhypnose ontdekt, dan zal je leven hierdoor aanzienlijk op een positieve wijze veranderen.

Toepassingen

De toepassingen van zelfhypnose zijn gelijk aan die bij een behandeling in de praktijk. Het kan dus voor tal van ongemakkelijkheden en problemen ingezet worden. De meest bekende toepassingen zijn: het reduceren en bestrijden van pijn, het tegengaan van angsten, het verminderen van depressieve gedachten, het verhelpen van slaapproblemen, reduceren van overgewicht. en het oplossen van rookverslaving. De toepassingen zijn echter niet gelimiteerd, ga gewoon aan de slag en laat je verbazen!

Zelfhypnose aanleren. Zoek de hulp van een goede hypnotherapeut! Hier vind je een praktijk in jouw eigen regio om direct een afspraak te maken.

Maak direct een afspraak!
Delen
Toon meer

Installeer als webapp

Ja, graag!
×