Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Negatief zelfbeeld? Met hypnotherapie vormen we dit om!

Vrouw voor spiegel voor zelfbeeld - behandeling met hypnotherapie

Een laag- of negatief zelfbeeld komt regelmatig voor. De oorzaken hiervan zijn meestal een gebrek aan waardering, veiligheid of verbondenheid. Als we op zoek gaan naar de oorsprong hiervoor komen we vaak uit in de kinderjaren. Tijdens de eerste levensjaren zijn we extreem gevoelig voor beïnvloeding, zeker indien daarbij ook nog eens sprake is van een autoriteit zoals ouders, opvoeders en leerkrachten. Het spreekt dan ook voor zich, dat we zorgvuldig om moeten gaan met onze kinderen. Kinderen moeten zich kunnen ontplooien en er moet ruimte zijn voor meningen en uitingen.

Ook indien kinderen veel gepest worden kan hierdoor een laag- of negatief zelfbeeld ontstaan. Mensen met dit probleem voelen zich vaak minderwaardig en zien op tegen anderen. Ze hebben het gevoel om niets te kunnen of nooit iets goed te kunnen doen. Anderen zijn altijd belangrijker en ze kennen niet het gevoel om ergens trots op te zijn. De gevolgen zijn vaak het ontwikkelen van sociale angstklachten, vermijdingsangst, faalangst en ernstige minderwaardigheidsgevoelens (minderwaardigheidscomplex). In voorkomende gevallen ontwikkelt zich hierbij ook nog eens een eetstoornis.

Zelfbeeld verbeteren met hypnose en hypnotherapie

Om het probleem te kunnen aanpakken moet het laag- of negatief zelfbeeld omgevormd (bijgesteld) worden. Onverwerkte emoties moeten worden opgelost om met een schone lei verder te kunnen. Iemand moet weer van zichzelf kunnen gaan houden en de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Regressie, hypnose en hypnotherapie kunnen hier soelaas bieden. Behandelingen bij een hypnotiseur of hypnotherapeut zijn bijzonder effectief gebleken. Een goede therapeut of coach zal het probleem bij de wortel aanpakken, hetgeen de best mogelijke oplossing biedt bij een laag- of negatief zelfbeeld. Ook in jouw regio zijn er praktijken die je kunnen helpen om dit probleem op een snelle en efficiënte manier bij te stellen. Maak daarom nu heel gemakkelijk een online afspraak met een goede hypnotherapeut.

Maak direct een afspraak!
Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×