Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Stress reductie, beter functioneren door hypnotherapie

Man met stoom uit oren door stress - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Een beetje spanning heeft eigenlijk iedereen en helpt ons zelfs om beter te kunnen functioneren. Het zorgt ervoor dat je lichaam klaar is voor actie. Van stress spreken we als we geconfronteerd worden met overmatige spanning, je lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Indien je lichaam denkt dat het zich in een gevaarlijke situatie begeeft maakt het de neurotransmitter / het hormoon adrenaline aan. Dit heeft tot gevolg dat het hart sneller gaat kloppen, de ademhaling sneller gaat, de bloeddruk stijgt en zelfs je pupillen groter worden. Het maakt je tegelijk ook meer alert, iets dat bij gevaarlijke situaties niet overbodig is.

Waarom hebben mensen last van stress?

Het is een feit dat niet iedereen in gelijke mate last heeft van stress. De één kan meer stress verdragen dan de ander. Helemaal stressbestendig is bijna niemand. Wanneer iemand last heeft van overmatige spanningen of stress dan is de draaglast groter dan de draagkracht. Veel voorkomende oorzaken van stress zijn een hoge werkdruk en ingrijpende gebeurtenissen. Wanneer er voortdurend een stresssituatie is, dan krijgt het lichaam onvoldoende tijd om zich te herstellen met soms dramatische gevolgen zoals depressie en zelfs een burn-out.

In deze moderne tijd zijn we verleerd om naar ons lichaam te luisteren. Het geeft altijd signalen met als doel dat we deze opmerken en ingrijpen. Als ingrijpen uitblijft zal het lichaam hierop reageren met alle negatieve gevolgen van dien. Sommige onderzoekers zijn ervan overtuigd dat overmatige stress zelfs slechter is dan roken. Veel ziektes zouden voortkomen uit het negeren van overmatige stress. Het is dan ook tijd voor een stukje zelfverbetering.

Stress voorkomen is beter dan genezen

Tja dat is makkelijk gezegd, we hebben immers niet altijd invloed op de situatie die extreme spanningen veroorzaken. Toch kunnen we zelf veel doen om de gevolgen van overmatige stress te voorkomen. Een gezond voedingspatroon, voldoende nachtrust, sport en ontspanning helpen om het lichaam in balans te krijgen. Soms moeten we gewoon even wat stoom afblazen.

Behandeling d.m.v. hypnotherapie

Om de gevolgen van stress in de hand te houden is het goed om bijvoorbeeld aan yoga, meditatie of mindfullness te doen. Dit helpt om lichaam en geest te ontspannen en volledig tot rust te komen. Toch zijn we niet altijd in de gelegenheid om dit toe te passen. Het kost veel tijd en het is juist dat, dat we niet hebben.

Een andere methode die slechts een minuutje van je tijd kost is het toepassen van zelfhypnose technieken. Zelfhypnose is relatief makkelijk aan te leren. Er zijn in Nederland opleidingsinstanties die je in één dag zelfhypnose aanleren. Hoewel het toepassen van zelfhypnose in het begin wat tijd en moeite kost, is het effect ervan overweldigend en ook nog eens toepasbaar bij vele andere problemen en aandoeningen.

Natuurlijk kun je ook overwegen om hypnose of een hypnotherapie sessie te ondergaan. Een goede hypnotherapeut zal je probleem analyseren en hierop inspelen door het geven van de juiste suggesties aan je onderbewustzijn. Spanningen zijn een veelvoorkomend probleem in de hypnosepraktijk. Via deze website vind je beslist een hypnotiseur of hypnotherapeut bij jou in de buurt of maak een online afspraak. Hij/zij kan je helpen bij het reduceren van spanningen en stress.

Bezoek ook eens de website Gezondheidsnet voor meer info over oorzaken en symptomen.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×