Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Immuunsysteem ofwel afweersysteem optimaliseren

Immuunsysteem versterken - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Het immuunsysteem ofwel het natuurlijke afweersysteem beschermt het lichaam tegen vreemde indringers zoals bacteriën, parasieten, schimmels, virussen en andere ziekmakers. Het bewaakt onze lichamelijke gesteldheid en slaat alarm en reageert direct indien er ongewenste handelingen plaatsvinden. Een goed werkend immuunsysteem bestrijdt en voorkomt ziekten door de inzet van witte bloedlichaampjes, histamine en antistoffen. Het is daarom van groot belang dat we goed zorgen voor ons immuunsysteem. Een goede en gebalanceerde voeding is daarbij een basisvereiste. Ook als je goed in je vel zit, zal dit bevorderlijk zijn voor een optimaal werkend afweersysteem. Voldoende (nacht)rust en ontspanning zijn natuurlijk onontbeerlijk.

Het immuunsysteem kan echter ook nadelig beïnvloed worden door bijvoorbeeld overmatige stress en spanningen. Deze negatieve invloeden zorgen voor verminderde afweer. Dit resulteert in een langere herstelperiode. Ook kan het natuurlijke immuunsysteem overactief zijn waardoor het de eigen lichaamscellen aan kan vallen. Er kan dan een auto-immuunziekte ontstaan zoals reuma, de ziekte van Crohn en de ziekte van Hashimoto. Om de gevolgen te verminderen worden vaak medicijnen (immunosuppressiva) voorgeschreven die de afweer onderdrukken.

Immuunsysteem, hypnose en hypnotherapie

Zoals stressoren het immuunsysteem negatief kunnen beïnvloeden, kan ontspanning een positieve bijdrage leveren aan het herstellen en optimaliseren van het immuunsysteem. Hypnose en hypnotherapie kunnen worden ingezet om de aanmaak van stresshormonen (zie ook stress) zoals adrenaline, noradrenaline en cortisol te beperken. Bij een overactief immuunsysteem en auto-immuunziekten kan een hypnotiseur of hypnotherapeut ervoor zorgen dat dit proces stopt. Het is zelfs aangetoond dat het onderbewustzijn in staat is om een zwak afweersysteem weer normaal te laten functioneren. Op deze wijze kan hypnotherapie tevens worden ingezet als complementaire (aanvullende) behandeling bij kanker.

Algemene informatie over de bouw en de werking van het immuunsysteem kun je vinden op Wikipedia. Wil jij je afweersysteem maximaliseren, neem dan eens contact op met een goede hypnotherapeut.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×