Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Afvallen naar een blijvend doelgewicht

Cartoon Afvallen - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Afvallen voor een gezond lichaamsgewicht? Hypnose en hypnotherapie voor het moeiteloos bereiken van je reële doelgewicht zonder dieët!

Afvallen / afslanken is booming business. Ofschoon het economisch soms wat minder gaat, nemen de omzetten van de dieetindustrie al jaren toe. Je kunt geen tijdschrift openslaan of er pronkt wel een afbeelding van een dame met een perfect lichaam. Rolmodellen noemen we ze! Het grootste deel van de bevolking kent echter andere maten. We willen maar al te graag iets weghebben van het model dat gebruikt wordt om diverse producten aan te prijzen.

Afvallen op zich is natuurlijk geen slecht streven. Een slank lichaam is vaak ook een gezond lichaam, maar hoe kunnen we dit bereiken?

Zoals al gezegd, de dieetindustrie helpt u graag van wat overtollig gewicht af. Vaak blijkt het hier echter niet om lichaamsgewicht te gaan maar het gewicht in uw portemonnee. Met de mooiste commercials haalt men u over om een pilletje, crashdieet of boek over afvallen te kopen. Denk eens na, hoeveel keer heeft u zelf al een dieet geprobeerd? Het gewicht kwam echter net zo snel weer terug, of niet? U wilt liever een permanente gewichtsreductie?

Waarom crash diëten niet helpen om af te vallen

Let op met crash diëten! Afvallen met een zogenaamd crash dieet heeft meer nadelen dan voordelen. Indien je normaal gesproken 1500 Kcal nodig hebt om op gewicht te blijven, is dit na een crash dieet nog maar 1000 Kcal. Niet alleen zul je hierdoor weer snel op je oude gewicht zijn, het is hoogstwaarschijnlijk ook zo dat je zult aankomen. Afvallen is zo slechts van korte duur en houdt geen stand op de lange termijn.

Verantwoord afvallen & gezond afvallen door hypnose en hypnotherapie

Afvallen op een verantwoorde wijze of je gewicht reduceren? Een definitieve verandering van levensstijl is dan een absolute voorwaarde. Een drastische verandering van je eetgewoonte is nodig om een gezond en stabiel gewicht te behalen en te behouden. We spreken hier dus van een “gewoonte”. Niets is moeilijker dan een eenmaal aangeleerde gewoonte te veranderen. Gewoonten zitten in ons onderbewustzijn verankerd. Het ligt dan ook voor de hand om juist daar de verandering door te voeren, bijvoorbeeld door toepassing van hypnose en hypnotherapie.

Effectief afvallen met hypnose

Afvallen met behulp van hypnose? Nog nooit van gehoord! En waarom zou dat moeten werken?

Het antwoord is eenvoudig. Het werk van een hypnotherapeut bestaat uit het veranderen van gewoontes die verankerd zijn in het onderbewustzijn. Bij veel diëten is er sprake van een bewust proces m.a.w. we moeten voortdurend denken aan wat we wel- en wat niet mogen eten. Het kost weinig moeite om dit een tijdje vol te houden. Wanneer onze aandacht echter verslapt dan zal de gewoonte weer terugkomen. Er vindt weer een omgekeerd proces plaats (jojo-effect). Het is dus van groot belang dat we zowel stappen ondernemen op een bewust- als ook onbewust niveau. En dat is precies het terrein waarop een hypnotherapeut zich begeeft.

Laten we eerlijk zijn, ook afvallen met behulp van hypnose of hypnotherapie is niet gemakkelijk. Wanneer je echter openstaat voor hypnotherapie en je motivatie voldoende is, zijn de mogelijkheden haast onbegrensd. In enkele behandelingen en de juiste instelling van de cliënt kan zich gemakkelijk een permanente verandering voordoen. Een verandering in het eetpatroon waarbij men niet steeds op een bewust niveau aan eten hoeft te denken. Het onderbewustzijn regelt het als het ware zelf. Een groot voordeel is dat de cliënt het eetprobleem los mag laten en er niet meer mee bezig hoeft te zijn. Afvallen op de “automatische piloot” dus. Het proces van afvallen kan prima gecombineerd worden met adviezen van een diëtist.

Voor mensen met klinische obesitas (een body mass index groter dan 30) is er ook de mogelijkheid voor een virtuele maagband.

Een gratis oriënterend gesprek aanvragen of meteen je eerste sessie boeken? Maak een afspraak met een van de hypnotherapeuten in jouw omgeving.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×