Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Seksverslaving oplossen a.d.h. van hypnotherapie

Seksverslaving treft mannen en vrouwen - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Seksverslaving komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Van een verslaving spreken we indien iemand dwangmatige en groeiende behoefte heeft aan seksuele activiteiten.

Het aantal mensen dat seksverslaafd is neemt toe met de mogelijkheden die hiervoor geboden worden. Vroeger waren het de speciale tijdschriften die echter moeilijk verkrijgbaar waren. Door de komst van het internet is het huidige aanbod van porno websites alsmaar groeiende. En wat te denken aan de vele tv-zenders waaruit we een keuze kunnen maken…

Veel verslavingen zijn zichtbaar en de gevolgen hiervan herkenbaar. Bij seksverslaving is dit anders. De verslaafde laat zijn/haar seksuele activiteiten vaak niet merken. Schaamte is dan ook een onderdeel van deze problematiek. Het is een dwangmatige behoefte aan het hebben van seks die vervolgens bevredigd wordt aan de hand van masturbatie.

Seksverslaving en de gevaren

Seksverslaving kent geen gevaren, althans dat wordt vaak gedacht. De feiten zijn echter minder onschuldig. De problemen die hier door kunnen ontstaan liggen op zowel emotioneel, lichamelijk, sociaal en juridisch vlak. Seksverslaafden komen vaak in de knoop met zichzelf. Ze hebben een slechte relatie of relatieproblemen en lopen zelfs de kans op juridische vervolging. Ze zoeken steeds vaker de grenzen van het toelaatbare op. Het beïnvloedt het sociale leven en de gemoedstoestand. Al met al redenen genoeg om deze vorm van verslaving een halt toe te roepen.

Behandeling d.m.v. hypnotherapie

Hoewel het onderwerp seksverslaving vaak schaamte met zich meebrengt, komt een verslaving aan seks regelmatig voor in de praktijk voor hypnose en hypnotherapie. Elke hypnotiseur en hypnotherapeut krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Ze behandelen deze dwangmatige handeling net als veel andere soorten verslavingen. Hypnose werkt echter alleen bij wederzijds vertrouwen! Maak dus gerust eens een afspraak bij een van de praktijken voor hypnotherapie en kies een therapeut waarmee je een klik hebt.

Meer informatie over seksverslaving is ook te vinden op Wikipedia.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×