Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Gameverslaving stoppen en het echte leven weer oppakken

Gameverslaving probleem bij jongeren - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Gamen kan ontzettend leuk zijn echter wanneer deze bezigheid compulsief (dwangmatig) wordt spreken we van gameverslaving. Sommige games zijn meer verslavend dan andere. Van zogenaamde MMORPG-games staat bekend dat ze erg verslavend kunnen zijn. Bij MMORPG-computerspellen  (Massively Multiplayer Online Role Playing Games) heeft een speler één of meerdere personages die hij kan aannemen door opdrachten op de juiste wijze uit te voeren.

Gamers ontwikkelen hierbij een dwangmatigheid om zichzelf steeds te verbeteren aangezien de games een open einde hebben. Bij het spelen van de games wordt in onze hersenen Dopamine aangemaakt. Dopamine, een neurotransmitter, zorgt voor een gevoel van gelukzaligheid. Met name het ontbreken ervan zou kunnen leiden naar een behoefte tot meer gamen en uiteindelijk kunnen leiden tot een gameverslaving.

Ben ik gameverslaafd?

Gelukkig heeft niet iedereen die regelmatig een game speelt ook daadwerkelijk last van een gameverslaving. Van gameverslaving, een obsessie, spreken we als de volgende kenmerken in sterke mate voorkomen:

  • Het is moeilijk om je los te maken van het spel waarmee je bezig bent m.a.w. je gunt jezelf geen tijd om bijvoorbeeld te eten.
  • Alles moet plaats maken voor de game, je mijdt sociale contacten en dagelijkse bezigheden.
  • Je blijft continue doorgaan met gamen, vaak zelfs tot diep in de nacht.
  • Je bent snel geïrriteerd indien er een storende factor optreedt.
  • Ook indien je met andere bezigheden zoals werk bezig bent, zit je met je hoofd in de game.

Een gameverslaving, heeft net als andere verslavingen een enorme uitwerking naar de buitenwereld met vaak dezelfde kenmerken. Mensen met deze verslaving verkeren doorgaans in eenzaamheid. Wanneer er abrupt een einde wordt gemaakt aan het gamen ontstaan er meestal ontwenningsverschijnselen en kan dit zelfs leiden tot depressiviteit.

Gameverslaving, hypnose en hypnotherapie

Hypnose en hypnotherapie zijn uitermate geschikt om compulsieve handelingen en gedachten te elimineren. Het is natuurlijk wel zo dat de persoon in kwestie zijn handelen als een probleem moet zien, voldoende gemotiveerd is om een einde te maken aan de gameverslaving en hiervoor hypnose als oplossing wil zien. Hypnose en hypnotherapie zijn kortdurende therapievormen die diep doorwerken in het onderbewustzijn. Wist je dat je direct een afspraak kunt boeken voor een behandeling met hypnotherapie in je eigen regio?

Maak direct een afspraak!

Weten welke games gevaar opleveren? Op Wikipedia vind je het antwoord.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×