Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Drugsverslaving en hulp nodig? Hypnotherapie kan helpen!

Drugsverslaving kent vele gezichten. Drugs kunnen we onderverdelen in softdrugs en harddrugs. Op de website van het Trimbos instituut vind je alle kengetallen over drugsgebruik. Hieruit kun je concluderen dat het druggebruik onder jongeren sterk gestegen is en zelfs toeneemt. Vooral op dance party’s en feesten gebruiken jongeren steeds meer drugs. Dit soort drugs (vaak: XTC, cocaïne, speed, GHB) staan ook wel bekend als partydrugs of uitgaansdrugs. Allen werken ze zeer verslavend en brengen grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Bij het stoppen met een drugsverslaving wordt altijd  deskundige hulp geadviseerd. Meer info m.b.t. Trimbos.

Drugsverslaving behandelen met hypnotherapie

Hypnotherapie kan bij sommige drugs goed helpen. Bij andere drugs, zoals GHB en heroïne is het nauwelijks verantwoord om hiermee aan de slag te gaan. Over het algemeen geldt dat de hypnotiseur of hypnotherapeut goed bekend dient te zijn met de verschijnselen die kunnen optreden bij het acuut stoppen van een drugsverslaving. Wanneer  men voor een verslaving kiest voor hypnose / hypnotherapie, kan dit het beste gebeuren in samenwerking met een professionele instantie, een huisarts of medisch specialist.

Amfetamine verslaving

Amfetamine, een verboden synthetische drug, wordt in de volksmond ook welk speed, rappe, crank of jabba genoemd en is een oppeppend middel in poedervorm of pillen. Het onderdrukt moeheid en werkt concentratie verhogend. De werking ligt, afhankelijk van het gebruik, tussen 4 en 12 uur. Langdurig gebruik (drugsverslaving) heeft geestelijke en lichamelijke risico’s tot gevolg, zoals hart- en vaatproblemen, uitputting en gewichtsverlies, hersenschade, oververhitting, depressie en psychose. Afkickverschijnselen kunnen zijn: een zware vorm van paranoia en ernstige depressies. Hypnotherapie kan niet alleen helpen om deze periode te doorstaan, eventueel i.c.m. oppepmiddelen zoals cafeïne, taurine of spirulina, maar ook de gewoonte hieromtrent veranderen.

Cocaïneverslaving

Ook de harddrug cocaïne (snuifcoke) is een oppeppend en stimulerend middel. Het geeft je een energiek, zelfverzekerd en vrolijk gevoel. Cocaïne wordt meestal in poedervorm aangeboden. Wanneer cocaïne schoongemaakt is aan de hand van ammoniak, biedt men dit ook wel aan als crack. Men kan het snuiven, roken of spuiten. De kenmerken van deze drugsverslaving zijn o.a: achterdocht, angst, depressie, ernstige hartproblemen en hartaanval, gewichtsverlies, uitputting en verwardheid. De afkickverschijnselen zijn vergelijkbaar met die van amfetamine. Mits de juiste motivatie, kan de toepassing van hypnose succesvol worden ingezet.

XTC verslaving

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat XTC niet verslavend werkt. XTC bevat in zijn meeste pure vorm de stof MDMA. Tegenwoordig vindt vaak een menging plaats met giftige substanties en verwerkt in pillen. Wanneer door veelvuldig gebruik de werking vermindert, wordt veelal overgegaan tot het gebruik van andere soorten drugs. XTC is absoluut niet onschuldig. XTC zorgt voor bewustzijnsveranderende en oppeppende effecten. Gebruikers ervaren een gevoel van samenhorigheid en openheid. Als nadelige verschijnselen worden genoemd: misselijkheid, stijf gevoel in armen en benen, darmklachten, hartkloppingen, onrust en slecht slapen. Indien je dwangmatig XTC gebruikt en hiermee wilt stoppen, kies dan professionele hulp!

Voor behandelingen van drugsverslaving met hypnose of hypnotherapie kun je een afspraak inplannen bij een van de praktijken bij jou in de omgeving.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×