Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Depressie klachten verminderen en tegengaan

Depressie - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Depressie tegengaan? Hypnose en hypnotherapie worden steeds vaker met groot succes ingezet!

Depressieve klachten komen veel voor bij mensen die zich kwetsbaar opstellen. Hoewel dit in zekere zin erfelijk kan zijn, spelen ook omgevingsfactoren een belangrijke rol. Depressie symptomen kunnen daarbij ook nog eens toenemen wanneer er bovendien sprake is van een negatieve ingrijpende gebeurtenis. Depressie in stand houden heeft vaak te maken met een lage sociale activiteit. Al gauw komt men daardoor in een negatieve spiraal terecht die zijn weerklank heeft in de werk-, relationele- en gezinssfeer.

Depressie, kan zoals bekend, zeer lang voortduren. Genoemd worden periodes van enkele weken tot aan enkele jaren toe. In die tijd voelen mensen zich somber en futloos, hebben nergens zin in en denken over het algemeen negatief. Depressie symptomen komen vaak overeen met een burn-out. Toch zijn er ook verschillen. Bij een burn-out is er altijd ook sprake lage energie. Ook is bekend dat iemand met een depressie in de avond actiever is terwijl iemand met een burn-out in de ochtend actiever is. En alsof dat dit nog niet genoeg is, ook zijn er overeenkomsten met overspannenheid.

Kenmerken van depressieve klachten

Niet iedereen die last heeft van stemmingswisselingen heeft meteen ook depressieve klachten. Daarom is het goed om, indien de stemmingswisselingen aanhouden, contact op te nemen met een huisarts. Zo kan bekeken worden wat de beste behandelmethode voor een cliënt is. Depressie kenmerken zijn o.a:

  • Je hebt het gevoel dat het leven het niet meer waard is
  • Je hebt soms suïcidale gedachten
  • Je komt maar moeilijk uit bed terwijl jij je in de avond juist actiever voelt
  • Je hebt gedurende de dag een negatieve stemming die zich uitstrekt op alle levensterreinen
  • Je valt terug in oude gewoontes zoals roken, alcohol en/of drugsgebruik
  • Je bent emotioneel en je trekt je snel iets aan van wat anderen zeggen

Wanneer je twijfelt over jouw eigen gemoedstoestand, doe dan eens de zelftest. Hoewel deze test niet bedoelt is als zelfdiagnose, geeft het wel enig inzicht.

Behandelmethodes

Veel gebruikte behandelmethodes zijn cognitieve gedragstherapie en hartcoherentie training. Hoewel dit de meest bekende methoden zijn, wordt uit onwetendheid vaak niet gedacht aan hypnose of hypnotherapie. In voorkomende gevallen worden ook antidepressiva voorgeschreven door een psychiater of specialist. Er wordt wel eens beweert dat het voorschrijven van deze antidepressiva veel te snel gebeurt. Het vlakt negatieve- maar ook positieve emoties af en lost het probleem in werkelijkheid niet op. In plaats van het toepassen symptoombestrijding zou in overleg met de behandelaar ook eens gekozen kunnen worden voor hypnose / hypnotherapie.

Depressie tegengaan met hypnose en hypnotherapie

Een depressie tegengaan d.m.v. hypnotherapie, kan dat? Dat is een veel gestelde vraag in de praktijk voor hypnotherapie. Het antwoord daarop is eenduidig, Ja dan kan! Het toepassen van hypnose is tegenwoordig heel normaal en heeft niets mystieks. Het berust op een simpele gedachte dat al onze gevoelens voorvloeien uit datgene wat zich in ons onderbewustzijn bevindt. Door het aanspreken van dit onderbewustzijn en het als het ware te instrueren, kunnen we emoties beïnvloeden. Het zijn juist deze emoties die een depressie veroorzaken en mede in stand houden. Hypnose zet een proces in gang dat je laat afrekenen met ongewenste- en vaak diepgewortelde negatieve gevoelens. Het lost problemen op in plaats van het te maskeren!

Depressieve klachten komen veel voor in de praktijk voor hypnotherapie. Neem daarom gerust eens contact op met een goede hypnotherapeut of maak direct een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek of hypnotherapie behandeling.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×