Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Piekeren, hypnotherapie geeft je bewustzijn rust en ontspanning

Piekeren van vrouw op bed - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Piekeren is het eindeloos bezig houden van het bewustzijn. Elk mens denkt wel eens na over hetgeen dat hij of zij heeft meegemaakt of dat hem of haar te wachten staat. Op zich is hier natuurlijk niets mis mee. Soms is het gewoon nodig om iets te overdenken zodat we het een plekje kunnen geven en het kunnen verwerken.

Het nadenken is erop gericht om tot een oplossing te komen, dit in tegenstelling tot het tobben. Hier is er sprake van een reeks eindeloze gedachten die maar door het hoofd blijven gaan. Het houdt het bewustzijn bezig en daarmee de hersenfrequentie hoog (Beta niveau). Door het continue piekeren (piekerstoornis) is het moeilijk om in slaap te komen of door te slapen. Het leidt zelden tot nieuwe inzichten of oplossingen en dient dus geen enkel doel. Piekeraars zijn over het algemeen zorgelijk, negatief, angstig en gespannen. Overmatig piekeren leidt tot somberheid en kan zowel angst creëren / versterken als stress veroorzaken.

Piekeren, hypnose en hypnotherapie

Gewoon stoppen met piekeren dus! Het lijkt zo eenvoudig maar voor sommige mensen bijna ondoenlijk. Zij zijn voortdurend bezig om zich zorgen te maken over alledaagse dingen. Hoewel het tobben meestal van tijdelijk aard is, kan het ook voorkomen dat het je niet meer loslaat. In dit geval is het goed om te weten dat een hypnotiseur of hypnotherapeut je kan helpen om dingen los te laten zodat jij je weer vrij in je hoofd voelt.

Soms heeft piekeren een duidelijke aanwijsbare oorzaak. In dit geval zal (ook) de bron aangepakt moeten worden. Samen met de therapeut kan worden bekeken wat de beste oplossing voor jouw specifieke situatie is. Hier vind je praktijken voor hypnose of hypnotherapie die je hierbij zeker van dienst kunnen zijn.

Maak direct een afspraak!
Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×