Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Duimzuigen reden tot schaamte? Hypnotherapie helpt!

Man in bed met duimzuigen - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Met duimzuigen is helemaal niets mis. Veel baby’s en jonge kinderen doen dit vanuit een aangeboren reflex die samenhangt met het opnemen van voedsel. Het geeft een gevoel van genot, geborgenheid en tevredenheid. Het feit dat meestal de duim gebruikt wordt, is dat deze het makkelijkst te bereiken is. Soms gebruikt men ook één of twee vingers hiervoor.

Sommige ouders vervangen het duimen door een fopspeen dat dezelfde functie heeft. Als een fopspeen op latere leeftijd weggenomen wordt, resulteert dit zelden in een vervanging door duimzuigen. Het is normaal dat kinderen, zelfs op tienerleeftijd nog duimzuigen. In de pubertijd verdwijnt deze gewoonte meestal vanzelf. Ouders maken zich dan ook vaak ten onrechte zorgen.

Duimzuigen behoort pas tot de negatieve gewoonten als we er hinder van gaan ondervinden, bijvoorbeeld als dat niet meer hoort bij een bepaalde leeftijd. Het richt zelden schade aan maar jong volwassenen en volwassenen schamen zich hier voor. Meestal zijn ze echter prima in staat om het duimen te onderdrukken tijdens normale bezigheden. Wanneer zij zich comfortabel en op hun gemak voelen geven ze toe aan deze gewoonte.

Duimzuigen, hypnose en hypnotherapie

Wanneer duimen voor de persoon in kwestie een probleem wordt, wat bij kinderen meestal niet van toepassing is, kan deze negatieve gewoonte relatief eenvoudig opgelost worden. De persoon moet gemotiveerd zijn om het duimzuigen te stoppen. Wanneer ouders voor hun kind bepalen dat het een probleem vormt en hiervoor naar een oplossing zoeken, leidt dit veelal niet tot het gewenste resultaat. Bij hypnose en hypnotherapie is een goede motivatie van essentieel belang. Als het kind niet achter de beslissing van zijn ouders staat, bieden hypnose en hypnotherapie dus geen permanente oplossing voor het duimen.

Mits de persoon gemotiveerd is een einde te maken aan het jarenlange duimen, bieden één tot enkele hypnosesessies of hypnotherapie behandelingen meestal soelaas. Het is een kortdurende, gemakkelijke en kosteneffectieve wijze om duimzuigen uit het leven te verbannen. Ook op Wikipedia vind je enige informatie m.b.t. duimen.

Heb jij, of heeft jouw kind besloten om definitief een einde te willen maken aan het soms jarenlang duimzuigen, maak dan eens een afspraak met een erkende hypnotherapeut.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×