Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Boulimia stoppen? Hypnotherapie voor acceptatie van jezelf

Vrouw met boulimia braakt op toilet - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Net als Anorexia heeft Boulimia, hetgeen letterlijk “honger als een rund” betekent, een verstoord lichaamsbeeld en wisselende gevoelens van eigenwaarde tot gevolg. Ook hier hebben we het over een eetstoornis. Ze hebben regelmatig eetbuien en doen er alles aan om gewichtstoename te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat ze qua gewicht niet aankomen sporten ze doorgaans veel, maken soms gebruik van laxerende middelen of wekken een braakgevoel op om het eten kwijt te geraken. In tegenstelling tot mensen die lijden aan Anorexia, hebben mensen met Boulimia meestal een redelijk normaal gewicht.

Daar waar mensen met Anorexia weinig tot niets eten, eten mensen met Boulimia wel. Nadat ze gegeten hebben komen er schuldgevoelens of angsten op om aan te komen, hetgeen leidt tot het zo snel mogelijk kwijtraken van het overtollig voedsel. Patiënten voelen zich vaak eenzaam en onbegrepen. Het meest komt deze aandoening voor bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 18 tot 25 jaar. Bij mannen is deze psychische aandoening vrij zeldzaam.

Omdat patiënten met Boulimia een redelijk normaal lichaamsgewicht hebben, worden problemen vaak onderkent. Het wordt gewoonweg niet gezien door de buitenwereld, familie, vrienden en kennissen. Het duurt daarom meestal lang alvorens bekend wordt dat iemand aan deze aandoening lijdt.

Boulimia, hypnose en hypnotherapie

Ook bij Boulimia handelt het zich om een dwangmatigheid. Het is een psychische aandoening die fysieke gevolgen kan hebben. Ook bij deze groep patiënten kunnen klachten zoals maag- en darmklachten, tandbederf, uitdroging en hartproblemen ontstaan. Omdat er hier sprake is van een onbewust proces, ligt het voor de hand dat het probleem juist hier, in het onderbewustzijn, moet worden opgelost.

Hypnose en hypnotherapie zijn hiervoor een uitstekende keuze. Een goede hypnotiseur of hypnotherapeut is een specialist in het veranderen van onbewuste processen. Heb jij last van Boulimia en wil je er eens over praten of meteen een behandeling d.m.v. hypnotherapie? Reserveer een hypnosesessie en ontdek de kracht van hypnose!

Maak direct een afspraak!
Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×