Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Spreekangst of presentatieangst elimineren met hypnotherapie

Vrouw heeft last van spreekangst/presentatieangst - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Ken je dat gevoel? Je moet binnenkort een presentatie houden maar alleen het denken eraan laat het zweet al uitbreken. Geen nood, je hebt net als zovelen last van spreekangst ofwel presentatieangst. Het is natuurlijk een schamele troost en je hebt er dan ook niets aan. Tijd dus voor een permanente oplossing! Voordat we echter overgaan tot een mogelijke behandeling voor speekangst toch nog even een nadere uitleg wat dit precies is.

Spreekangst kan ontstaan door eerdere negatieve ervaringen met spreken in het openbaar. De angst weerhoud je ervan om nogmaals dezelfde ervaring te moeten hebben. Bewust weet je wel dat dit onterecht is, het gevoel blijft echter terugkomen en je hebt er op een bewust niveau geen invloed op.

Ook kan het zijn dat je te weinig zelfvertrouwen hebt, verlegen bent of dat je moeite hebt om je mondeling uit te drukken. Je bent bang om te mislukken voor de ogen van een groep mensen. Deze gedachte zorgt ervoor dat mensen met spreekangst de noodscenario’s al klaar hebben liggen. Net als bij andere vormen van angst kunnen de symptomen van spreekangst makkelijk waargenomen worden. Mensen met spreekangst verraden zichzelf o.a. door blozen, rood hoofd, overmatig transpireren, stotteren, zenuwachtig zijn en de tekst vergeten.

Spreekangst overwinnen

Wat zou het toch mooi zijn als je ontspannen je presentatie kunt houden. Natuurlijk kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken door je presentatie te onderbouwen met bijvoorbeeld een PowerPointpresentatie. Het zorgt ervoor dat jij als presentator de weg niet kwijt raakt en het leidt ook nog eens af waardoor de ogen niet op jou gericht zijn. Toch zijn dit maar hulpmiddeltjes, indien je werkelijk je spreekangst wilt overwinnen zijn er drastische maatregelen nodig in de vorm van bijvoorbeeld presentatie cursussen, hypnose of hypnotherapie.

Hypnotherapie helpt

Stel we zouden de negatieve gevoelens die spreekangst oproepen kunnen elimineren. Je zou je heerlijk ontspannen voelen, gemakkelijk kunnen spreken en foutjes eenvoudig kunnen verdoezelen door de informatie anders te interpreteren of te weerleggen. Je houdt de controle, komt vastberaden en zeker over en wordt geroemd om je kwaliteiten en inzichten betreffende het onderwerp waarover je spreekt.

Onmogelijk zal je denken maar niet met hypnose en hypnotherapie. Een goede hypnotiseur of hypnotherapeut helpt je snel af van die negatieve- en ongewenste gevoelens en laat je ervaren hoe mooi spreken in het openbaar kan zijn. Zelf ervaren? Kies dan een van de therapeuten van Hypnose Nederland en maak een afspraak.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×