Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Emetofobie overwinnen in slechts enkele behandelingen

Vrouw met emetofobie ofwel braakangst - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Emetofobie of braakangst? Hypnotherapie bezorgt je weer een goed gevoel.

In Nederland zijn er meer dan 100.000 mensen die lijden aan extreme angst voor misselijkheid of overgeven. Deze vorm van overgeefangst of braakangst staat bekend onder de naam emetofobie. Emetofoben zijn bang om te moeten overgeven, zeker in situaties waarin ze geen uitweg kunnen vinden. Bij sommigen ontstaat de angst alleen indien zij anderen zien overgeven.

Emetofobie komt redelijk vaak voor hetgeen blijkt uit het feit dat deze angst op nummer 7 staat in de angstlijst. Deze irreële angst is dus een serieus probleem voor de emetofoob met grote invloed voor zijn of haar familie-, vrienden en kennissenkring.

Emetofobie zorgt ervoor dat mensen in een sociaal isolement geraken. Zij mijden openbare gelegenheden en nemen al hun beslissingen met de achterliggende gedachte om onaangename situaties te voorkomen. Beslissingen worden niet uitsluitend genomen op het sociale vlak maar hebben ook invloed op bijvoorbeeld de werksituatie en de eetgewoonten. Ze doen er alles aan om situaties te ontwijken waarbij mogelijk een neiging tot braken ontstaat of waarbij ze dit waarnemen bij anderen.

Emetofobie, hypnose en hypnotherapie

Zoals op veel websites met betrekking tot emetofobie te lezen valt zijn er een aantal zeer effectieve therapieën om de angst te doen oplossen. Hypnotherapie is één van deze therapieën waarvan niet alleen de effectiviteit bewezen is, het is ook nog eens een snelle en goedkope manier om een einde te maken aan deze irreële angststoornis.

Hypnotherapie wordt door cliënten als een bijzonder prettige behandeling ervaren. Het is een kortdurende behandelwijze met een vaak bewezen resultaat. Geïnteresseerd? Maak gerust eens een afspraak met een ervaren hypnotherapeut.

Maak direct een afspraak!
Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×