Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Angst voor de tandarts laten verdwijnen

Angst voor de tandarts, vrouw kijkt angstig naar injectienaald - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Angst voor de tandarts hoeft niet meer. Hypnose en hypnotherapie zorgen ervoor dat jij je rustig en ontspannen voelt.

In Nederland zijn er zo’n 2.000.000 (2 miljoen) mensen die angst voor de tandarts (tandartsangst) hebben. Ze zijn natuurlijk niet bang voor de tandarts in persoon maar worden angstig of zelf panisch bij de gedachten aan- of het geluid van een boor of ander instrument of bij het zien van een verdovingsspuitje.

Deze angst ontstaat vaak in de kinderleeftijd en is het gevolg van een minder prettige behandeling of ervaring. Ook de schooltandarts heeft ertoe bijgedragen dat veel mensen nog steeds moeite hebben met een bezoekje aan de tandarts. Zij maken vaak geen afspraak waardoor het gebit slecht wordt en de behandeling uiteindelijk een behoorlijke ingreep inhoudt.

In de moderne tandartsenpraktijk ondergaat eigenlijk niemand meer een pijnlijke behandeling. In de tandartsenopleiding wordt veel aandacht besteed aan de angstpreventie, het wegnemen van angsten en het goed informeren van de patiënt. Hoewel dit veel nieuwe gevallen van “angst voor de tandarts” kan voorkomen, lijken ingesleten patronen ervoor te zorgen dat veel mensen ervoor kiezen om pas een tandarts te bezoeken als het in feite al te laat is.

Angst voor de tandarts, hypnose en hypnotherapie

Zoals elke andere angst kan angst voor de tandarts eenvoudig verholpen worden met hypnose en hypnotherapie. Zou het niet mooi zijn als je bezoekje aan de tandarts op een ontspannen wijze kan plaatsvinden? Ook steeds meer tandartsen gebruiken hypnose in hun dagelijkse praktijk. Eenvoudig aan te leren hypnosetechnieken zorgen ervoor dat de patiënt niet alleen angstvrij de behandeling kan ondergaan, het zorgt er tevens voor dat pijn gereduceerd wordt tot een minimum.

Wil je nu eindelijk eens af van de angst voor de tandarts? Boek eens een afspraak met een hypnotherapeut in jouw omgeving!

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×