Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Voedselallergie, gevolgen verminderen met hypnotherapie

Voedselallergie en voedselintolerantie behandelen met hypnotherapie en hypnose - schaal pinda's

Bij voedselallergie / voedselintolerantie gaat het om een reactie bij bepaalde eiwitten die we binnenkrijgen via ons voedsel. Het zijn vaak gewone voedingsmiddelen zoals appels, melk, schelpdieren, vis, kippenei of pinda’s (pinda allergie) die klachten veroorzaken bij voedselallergie of voedselintolerantie. De uitingen zijn uiteenlopend van wat maagpijn tot aan klachten zoals ernstige maagdarmklachten, hart- en vaatklachten, zwellingen van tong, lippen, keel en gehemelte, problemen met de luchtwegen, ontstekingen en huiduitslag. Sommige klachten zijn dermate hevig, dat ze levensbedreigend zijn. Vooral bij pinda’s is een zeer geringe inname soms voldoende voor zeer heftige allergische reacties. Op veel voedingsmiddelen is tegenwoordig de tekst te vinden dat er mogelijk sporen van pinda’s aanwezig zijn.

Bij voedselallergie is het zo dat de klachten zich uiten na de voedsel inname. Na inname reageert het lichaam op de eiwitten door specifieke afweerstoffen aan te maken. Hierdoor ontstaat de overgevoeligheid (sensibilisatie) voor dit soort eiwitten.

Mensen die last hebben van een voedselallergie hebben ook vaker last van andere allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Deze kruisreactie vindt plaats omdat het lichaam niet in staat is om onderscheid te maken tussen de verschillende eiwitten.

Het ontstaan van voedselallergie

Net als bij andere vormen van allergie kan een intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen voortkomen uit een erfelijke aanleg. De erfelijke aanleg alleen is echter nooit bepalend. Het contact met het eiwit zorgt in eerste instantie voor een overgevoeligheid wat zich later kan ontwikkelen tot een voedselallergie. Dientengevolge is het zo dat een voedselintolerantie zich vaak ontwikkeld op zuigelingenleeftijd. Hoewel niet altijd, groeien kinderen vaak over deze allergie heen. In een voedselallergie test kan worden aangetoond voor welk bestanddeel een overgevoeligheid bestaat.

Behandeling d.m.v. hypnotherapie

Hypnose en hypnotherapie zijn uitstekend te gebruiken voor voedselintolerantie en voedselallergie. Wanneer de reacties heftig, mogelijk zelfs levensbedreigend zijn, wordt dringend afgeraden tot het innemen van voedsel dat aanzet tot allergische reacties. Voedselinname dient altijd te gebeuren in het bijzijn van een arts of medisch specialist.

Voordat je voor een behandeling kiest, is het raadzaam om eerst een uitvoerige intake te plannen met een gespecialiseerd hypnotiseur of hypnotherapeut. Ook op deze website vind je meer informatie over allergieën in het algemeen en over voedselallergie in het bijzonder. Een geschikte therapeut om een afspraak te maken is hier te vinden.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×