Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Huisdierenallergie, neem een labradoodle of liever toch…

Huisdierenallergie lastig voor baasjes van honden en katten - behandeling met hypnotherapie en hypnose

Ach wat zijn ze schattig al die puppy’s en kittens. Maar dat geldt helaas niet voor mensen met een huisdierenallergie. In Nederland zijn er zo’n 3.3 miljoen katten en 1.8 miljoen honden. Daarnaast zijn er nog heel veel kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s, muizen, ratten, kanaries, papegaaien, parkieten en duiven. Mensen met een huisdierenallergie hebben vaak last van niesbuien, rode- en tranende ogen of een piepende ademhaling. De reacties op deze allergie zijn het gevolg van huidschilfers en veren van dieren. Ook komen allergenen voor in de urine en speeksel van onze huisdieren.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld hooikoorts is een allergie voor huisdieren het gehele jaar van toepassing. Vanwege de emotionele band die wij als mens hebben met onze huisdieren is het uit huis plaatsen van een huisdier vaak geen optie. Daarbij komt nog dat zelfs na jaren nog allergenen worden aangetroffen vooral als het daarbij om katten gaat.

Behandeling bij huisdierenallergie

Net als bij veel andere vormen van allergie komen ook bij huisdierenallergie de lichamelijke reacties voort uit het stofje histamine. De aanmaak van histamine vindt plaats door ons lichaam. Om de symptomen / klachten te verminderen kun je saneren ofwel ervoor zorgen dat er geen inhalatie is van allergenen. Als dit geen optie is, zorg er dan in ieder geval voor dat de inrichting van het huis zo schoon mogelijk is. Ook meer dan regelmatig schoonmaken is een vereiste.

Een andere aanpak is het gebruik van medicatie bijvoorbeeld in de vorm van pillen of neusspray. Hoewel we het hier hebben over symptoombestrijding kan men hier wel baat bij hebben, zeker i.c.m. de voorgaande voorzorgsmaatregelen. Daarnaast raden we direct contact met huisdieren af.

Behandeling m.b.v. hypnotherapie

Net als bij hooikoorts, kan aan huisdierenallergie vrij gemakkelijk een einde worden gemaakt. Het toepassen van hypnose en hypnotherapie zal er voor zorgen dat het immuunsysteem weer op de juiste wijze functioneert. De aanmaak van Histamine vindt in mindere mate plaats. Op deze wijze blijven reacties uit en kun je weer volop genieten van de aanwezigheid van je huisdier. Dus wacht niet langer en reserveer een afspraak bij een gekwalificeerde hypnotherapeut.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×