Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Toepassingen van hypnotherapie

Toepassingen voor een behandeling met hypnose of hypnotherapie zijn legio. Vaak wordt gedacht dat hypnotherapie alleen gebruikt kan worden voor klachten van mentale of psychische aard. Toch blijkt hypnose ook goed te werken bij tal van fysieke ofwel lichamelijke klachten.

Bij hypnotherapie wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van een bepaalde klacht, ongemak of probleem. Eenmaal bekend zal de therapie precies afgestemd worden op de behoeften en wensen van een cliënt. Bij hypnose toepassingen draait het om een persoonlijke aanpak die bij iedere cliënt anders zal verlopen. Dus geen symptoombestrijding waarbij het probleem gemaskeerd wordt maar een definitieve en blijvende oplossing voor mentale en fysieke ongemakken.

Een mogelijke lijst van te behandelen klachten is ellenlang. In veel gevallen zal de toepassing van hypnose of hypnotherapie resulteren in een vermindering van klachten of zullen deze zelfs geheel oplossen of verdwijnen.

De term ‘hypnotherapie’ is vrij algemeen en omvat ook een aantal hieraan gelieerde behandelvormen w.o. regressietherapie. Daarnaast kunnen toepassingen van hypnose ook gecombineerd worden met aanverwante vormen zoals EMDR, EFT e.d.

Hypnose Nederland heeft een overzicht samengesteld van meest voorkomende toepassingen. Om het geheel overzichtelijk te houden zijn deze toepassingen onderverdeeld in verschillende categorieën nl. Allergieën, Angsten, Familie & Relatie, Fysieke klachten, Negatieve gewoonten, Pijnbestrijding & pijnreductie, Psychisch, Seksualiteit, Verslavingen en Welbevinden & Zelfverbetering.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×