Relatieproblemen, hypnose & hypnotherapie

  1. Homepage
  2. Familie & relatie
  3. Relatieproblemen, hypnose & hypnotherapie
Relatieproblemen, hypnose & hypnotherapie

Relatieproblemen, hypnose & hypnotherapie

Ook relatieproblemen kunnen effectief aangepakt worden aan de hand van hypnose en hypnotherapie.

Hoewel iedereen een gelukkige en gezonde relatie verdient, is geen enkele relatie perfect. Liefde is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn. Elke relatie kent zijn ups en downs, er zijn goede en slechte tijden zeg maar. Veel relatieproblemen zijn terug te voeren op een communicatieprobleem. Er wordt niet meer gepraat waardoor de afstand tot elkaar steeds groter wordt. Eens te meer leidt dit tot een relatiecrisis met alle gevolgen van dien. Helemaal natuurlijk wanneer hierbij ook nog eens kinderen worden betrokken. Stress kan hiervan het gevolg zijn. Is dat wat je werkelijk wilt?

In een goede relatie is er respect voor elkaar, geven de partners elkaar de ruimte om te zijn wie ze zijn. Bij het oplossen van relatieproblemen is het van groot belang dat beide partners de intentie hebben om de relatie te redden. Ze moeten openstaan voor elkaars argumenten, en bereid zijn om concessies te doen. Je hoeft hiervoor beslist geen honderden Euro’s uit te geven aan een relatietherapeut. Hoewel er in dit geval nagenoeg nooit gedacht wordt aan hypnose  /hypnotherapie, kan juist deze kortdurende therapievorm gunstige resultaten boeken die leiden tot een goede maar vooral gelukkige relatie.

Relatieproblemen, hypnose en hypnotherapie


Zoals al genoemd is hypnose en hypnotherapie niet het eerste wat in je opkomt bij het oplossen van relatieproblemen. Een goede hypnotherapeut luistert naar beide partners en vraagt hen naar een bewuste oplossing voor het onderlinge conflict. Hoewel beide partners vaak de oplossing al kennen, vergt dit op een bewust niveau veel aanpassingsvermogen en energie. Hypnose kan hierbij helpen om dit proces geheel vanzelf te laten verlopen door de bewuste handelingen die nodig zijn voor het verbeteren van de relatie op de “automatische piloot” te zetten. Het resultaat hiervan is dat het voor beide partners geen moeite kost om zich aan te passen aan elkaars wensen. Alles wordt geregeld door het onderbewustzijn wat in tegenstelling tot bewuste acties geen energie kost.

Om te werken naar ieders tevredenheid is het vaak noodzakelijk dat beide partners een hypnosesessie ondergaan. Het moment van de afspraak mag dan gezien worden als een nieuwe start, de weg naar een gelukkige relatie. In het Nationale Hypnotherapie Register vind je hypnotiseurs / hypnotherapeuten die graag bereid zijn om in een verbroken relatie nieuwe kansen te scheppen.

Ook op Wikipedia vind je meer informatie over het onderwerp "relatie".