Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Marketing & Reclame voor hypnotherapie praktijken

Marketing en reclame - groei van onderneming

De invloed van marketing & reclame op jouw onderneming

Je hebt een mooie grafische website die bovendien voorzien is van geweldige teksten. Toch blijven bezoekers uit en het zijn juist deze bezoekers die je hard nodig hebt om je bedrijf, en daarmee je inkomsten, te laten groeien. Een goede hypnotherapeut zijn is één, succesvol zijn in je eigen onderneming is iets heel anders. Naast jouw skills op je vakgebied dien je tijd en geld te investeren in marketing en reclame om voet aan de grond te krijgen en een stevige basis neer te zetten voor jouw praktijk.

Het is bijzonder jammer dat veel enthousiaste starters soms honderden of zelfs duizenden euro’s uitgeven aan opleidingen maar vervolgens niet bereidt zijn om tijd en geld te investeren om hun business tot een succes te maken. Als je nu denkt dat dit niet nodig is en de beste reclame van mond-tot-mond is, dan wensen we je daarbij veel succes. Hoewel mond-tot-mond reclame de beste reclame is die jij je kunt wensen, heb je wel eerst mensen nodig die de positieve boodschap kunnen verspreiden. Onze tip: reserveer een deel van je tijd en geld in marketing en reclame!

Hypnotherapeut zijn is een prachtig beroep waarmee je veel mensen af kunt helpen van uiteenlopende problemen en klachten. Het is bovendien een vakgebied dat nog vrij onbekend is bij de massa maar zich de komende jaren verder zal ontwikkelen. Met dit in het achterhoofd staat voor elke goede hypnotherapeut die op een serieuze wijze zijn/haar vak uitoefent een glansrijke carrière als zelfstandig ondernemer niets in de weg.

Hobbels op de weg

Het leven bestaat uit vallen en opstaan. Bij het starten van een onderneming is dit niet anders, ook hier vind je tal van hobbels op de weg. Maar waarom zou je het wiel zelf moeten uitvinden als het al uitgevonden is?

Honderden bedrijven die actief zijn in de marketing en reclame business beloven je gouden bergen. Ze zijn actief in alle soorten media en proberen je ervan te overtuigen dat zij je kunnen helpen om je onderneming tot een succes te maken. Zelden geven ze daarbij garanties, immers het echte succes hangt af van je eigen inzet. Ze zijn slechts uit op het succesvol maken van hun eigen onderneming door het genereren van inkomsten uit onwetende starters!

Natuurlijk geldt het bovenstaande niet voor elke marketeer. Ga alvorens je een marketingbureau inschakelt na welke prestaties het bedrijf reeds geleverd heeft. Een goede onderneming m.b.t. marketing en reclame is als een goede accountant; ze leveren je meer op dan ze kosten!

Zelf je eigen marketing en reclame voeren

Wellicht ben je zelf dan niet de beste marketeer, toch kun je een heleboel zelf doen zonder daarbij de nodige voorkennis te hebben. Een absolute voorwaarde hierbij is dat je ook hiervoor inspanning zult moeten leveren. Bedenk: niets gaat vanzelf. Where Attention goes Energy flows!

Hypnose Nederland is er veel aangelegen om hypnose en hypnotherapie in een positief daglicht te stellen. Dit doen we o.a. door promotie van ons vakgebied via deze website. Wij stellen ons echter ook als doel om startende ondernemers, in dit geval beginnende hypnotherapeuten, te ondersteunen bij hun marketing en reclame activiteiten. Niet vanuit een wetenschappelijke benadering maar puur door het weergeven van eigen ervaringen hopen wij zo een positieve bijdrage te leveren aan het succes van elke individuele praktijk voor hypnotherapie.

Wat je van ons mag verwachten

In het afgelopen decennium hebben wij zelf veel meegemaakt. Daarbij hebben we veel fouten gemaakt. Soms investeerden we duizenden Euro’s in reclame activiteiten die ons uiteindelijk niets hebben opgeleverd. Aan de andere kant hebben we ook kleine investeringen gedaan die ons een veelvoud aan inkomsten hebben opgeleverd. Belangrijker nog is de vraag: hoe onderscheiden we ons van anderen en hoe kunnen we dit op de juiste wijze communiceren naar potentiele klanten? Maar ook: hoe bereiken we potentiele klanten zonder dat dit ons bergen geld kost?

We namen verkeerde afslagen en zagen beren op de weg echter door volharding en het houden van de juiste focus zijn onze twee ondernemingen uitgegroeid tot een begrip in de hypnosewereld. Daar zijn we natuurlijk trots op! We geven jou graag een inkijkje in de wijze waarop wij dit hebben weten te realiseren. In de speciale blogs m.b.t. marketing en reclame geven we jou een aantal tips die voor ons hebben gewerkt.

De komende tijd zullen we op regelmatige basis nieuwe artikelen toevoegen die ook jou van dienst kunnen zijn. Wil je niets missen, abonneer je dan op de nieuwsbrief (zie rechterzijde) of zet onze webapp op je smartphone, desktop of notebook. Pushberichten houden je automatisch op de hoogte indien nieuwe artikelen in de categorie “marketing en reclame” geplaatst worden.

1 reactie

  • Robert van Gasteren

    Hallo Arno,

    Ben benieuwd of het iets is voor mij. Ik ben (nog) niet full time bezig met de praktijk. Mijn interesse heb je wel. Wellicht kunnen we er eens over babbelen.
    Groet, Robert van Gasteren

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×