Kanker, hypnose & hypnotherapie

  1. Homepage
  2. Pijnbestrijding & pijnreductie
  3. Kanker, hypnose & hypnotherapie
Kanker, hypnose & hypnotherapie

Kanker, hypnose & hypnotherapie

Kanker en de gevolgen. Hypnose en hypnotherapie verlichten pijn en creëren de juiste mind-set.

Veel therapeuten mijden het woord “kanker. Wij hebben gemeend om toch een pagina hieraan te wijden. In de eerste plaats is het zeer zeker van belang om de medische adviezen m.b.t. kanker op te volgen. Bij kanker houdt dit vaak een traject van operatieve ingrepen, bestraling, chemotherapie en aanvullende behandelwijzen in.

De reguliere geneeskunde is hier dermate goed op ingericht dat de overlevingskansen met elk jaar toenemen. Niet in de laatste plaats door de vele onderzoeken die op dit gebied plaatsvinden en de ontwikkeling van steeds nieuwe medicijnen.

Veel mensen die deze diagnose krijgen, gaan via internet op zoek naar alles wat te maken heeft met hun ziekte. Op deze wijze vergaren ze veel informatie die kan helpen bij de keuzes die ze moeten maken. Wellicht ben jijzelf op deze pagina terechtgekomen naar aanleiding van een zoekopdracht. We willen je dan ook graag in het kort informeren naar de mogelijkheden van hypnose en hypnotherapie bij kanker.

Kanker, hypnose en hypnotherapie


We gaan hier nadrukkelijk niet vertellen dat hypnose en hypnotherapie een alternatief is voor de reguliere geneeskunde. Het kan echter complementair worden ingezet bijvoorbeeld bij het bestrijden van operatieve pijn bij kanker. Ook is bekend dat hypnose kan bijdragen tot het verbeteren van het natuurlijke afweersysteem. Door chemotherapie wordt het immuunsysteem vaak tijdelijk verzwakt waardoor men meer vatbaar is voor ziekteverwekkers.

Behandelingen in hypnose kunnen ervoor zorgen dat het immuunsysteem weer sneller het oude niveau bereikt. Wellicht nog belangrijker is het om een positieve mind-set te creëren zonder dat daarbij sprake is van valse hoop. Het is bekend dat positief ingestelde mensen sneller herstellen.

Samengevat kunnen we beweren dat hypnose en hypnotherapie kunnen helpen bij pijnbestrijding en het bestrijden van de neveneffecten van kanker. Het is en blijft een beladen onderwerp met voor- en tegenstanders v.w.b. aanvullende therapieën. Hypnose is echter geheel onschuldig en zal de reguliere geneeskunde nimmer in de weg staan. In het Nationale Hypnotherapie Register staan professionals klaar om je op dit punt uitgebreid te informeren.