Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Virtuele Maagband een doorslaand succes!

Virtuele Maagband model in therapieruimte - behandeling met hypnotherapie en hypnose

In de strijdt tegen de overtollige kilo’s

Er zijn tal van manieren om je doelgewicht te bereiken. Er is er echter maar één die ook echt werkt, namelijk je eetgewoonte blijvend aanpassen door gezonde en verantwoorde voeding. Eén van de manieren waarop dit gerealiseerd kan worden is m.b.v. een virtuele maagband.

Afvallen, is de virtuele maagband geschikt voor jou?

Dat een virtuele maagband, ofwel maagring, niet voor iedereen geschikt is moge duidelijk zijn. Geen enkele methode is universeel toepasbaar op ieder mens. Mensen verschillen van elkaar en ook de eetgewoonten en behoeften zijn bij iedereen anders. Zo is het vanzelfsprekend dat mensen met een fysiek zwaar beroep een andere voedselbehoefte hebben dan bijvoorbeeld iemand met een kantoorbaan. Afvallen is een persoonlijk proces dat voor iedereen anders is!

In aanmerking voor een virtuele maagband komen mensen met klinische obesitas (een minimale bmi van 30). Daarbij is het van belang dat het overgewicht voortvloeit uit het eten van grote hoeveelheden tijdens de dagelijkse maaltijden. Mensen die hun overtollige kilo’s te wijten hebben aan het nemen van tussendoortjes e.d. zijn vaak beter gebaat bij een normale hypnose behandeling. In dit geval wordt een behandeling met hypnotherapie precies afgestemd op de onderliggende problematiek.

Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling door de therapeut. Deze zal meerdere factoren afwegen en op deze wijze bepalen of een virtuele maagband mogelijk geschikt voor jou is.

Hoe werkt het?

Net als bij het behandelen van andere problemen, berust het principe van hypnose op het feit dat ons onderbewustzijn geen verschil kent tussen fictie en werkelijkheid. Afhankelijk van het gebruikte protocol, bestaat de virtuele maagband meestal uit drie of vier behandelingen. De wijze waarop dit plaatsvindt is tevens de verklaring waarom de prijzen hiervoor zo uiteenlopend zijn. Elke behandeling dient precies afgestemd te worden op de wensen en behoeften van de individuele cliënt. Groepssessies hebben derhalve niet het gewenste resultaat en worden door ons dan ook afgeraden.

In vrijwel alle gevallen kent de behandeling tenminste drie fases nl:

  1. De pre-operatieve fase. Dit is een voorbereiding op het aanleggen van de virtuele maagband;
  2. De operatie. Hier wordt de virtuele maagband aangebracht;
  3. Het bijstellen. De maagring wordt op wens strakker of losser gemaakt.

Indien er sprake is van een vierde behandeling, wordt daarbij vaak ingegaan op een bronaanpak. Hierbij wordt gekeken welke factoren eveneens een rol spelen bij het in stand houden van het huidige gewicht.

Nadat de virtuele maagband aangebracht en bijgesteld is, zul je merken dat je sneller een vol gevoel hebt. Dit maakt dat je snel gewicht zult verliezen. Het doelgewicht blijft behouden door regelmatige herhaling van de sessie, dit meestal in de vorm van een meegeleverd zelfhypnose audiobestand.

De virtuele maagband is niet alleen populair maar heeft ook gezorgd voor een ware revolutie. Kranten, tijdschriften en zelfs televisieprogramma’s hebben er aandacht aan geschonken. De resultaten liegen er niet om, grote groepen mensen hebben eindelijk hun doelgewicht bereikt en kunnen zich verheugen op een gezondere levensstijl. Een blijvertje met doorslaand succes!

Risico’s

Een virtuele maagband kent geen risico’s zoals dat bij een operatieve ingreep wel het geval kan zijn. Geen pijn, geen narcose en geen littekens dus. De virtuele variant kent dezelfde voordelen maar is minder belastend en minder ingrijpend voor de cliënt.

Je bent op zoek naar advies en wilt graag persoonlijk te woord worden gestaan? Maak eens een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek bij een hypnotherapeut in jouw omgeving.

Delen
Toon meer

Installeer als webapp

Ja, graag!
×