Hypnose & Hypnotherapie

Medische hypnose en hypnotherapie

Online hypnotherapie & E-Health, wel of geen goed idee?

Online hypnotherapie en e-haelth

Over online hypnotherapie met boektips voor hypnotherapeuten om elke behandeling op afstand tot een succes te maken!

In deze tijd, waarin het coronavirus vrij spel lijkt te hebben, zoeken steeds meer mensen naar alternatieven voor een bezoek aan een coach of therapeut. Online hypnotherapie vormt daarop zeker geen uitzondering. Maar is hypnotherapie wel geschikt om een behandeling op afstand te ondergaan? Op deze pagina zullen we het onderwerp online hypnotherapie en E-Health bespreken waarbij de do’s en don’ts ook zeker aan de orde zullen komen.

Wel of geen online hypnotherapie?

Een goede therapeut-cliënt relatie is onmisbaar bij het welslagen van een behandeling. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een behandeling met hypnotherapie maar ook voor veel andere therapiesoorten. Een intake gesprek of anamnese is in principe goed af te nemen in een online omgeving zoals Skype, Zoom of bijvoorbeeld Facetime. Het is zelfs een prima alternatief dat reiskosten uitspaart en zeker ook het milieu ten goede komt. Daarnaast onderga je de behandeling in je eigen vertrouwde thuissituatie.

Na een uitvoerig intake gesprek waarbij naar de oorzaken van een aandoening, klacht of probleem wordt gezocht en de doelstellingen worden bepaald is het tijd om de hypnotische staat op te wekken. Het is juist dit proces dat voor veel cliënten een kritiek moment is, immers hypnotherapie is gebaseerd op het communiceren met het onderbewustzijn. Hoewel online hypnotherapie zeker mogelijk is, vergt dit een speciale aanpak van de coach of therapeut.

Een behandeling door een hypnotherapeut werkt aan de hand van suggesties ofwel instructies aan het onderbewustzijn. Een juiste hypnotische trance is hierbij van wezenlijk belang. In een normale setting ziet de hypnotherapeut of de cliënt congruent reageert op de instructies, iets wat bij online hypnotherapie wat lastiger is. Ook de mogelijkheden om de hypnotische diepte te controleren zijn op deze wijze wat ingeperkt.

Of een online behandeling de juiste keuze is, hangt af van de persoonlijke wensen en mogelijkheden van zowel de cliënt als de therapeut. Daarnaast dien je rekening te houden met een aantal technische aspecten die mogelijk een rol kunnen spelen en het falen van een behandeling tot gevolg kunnen hebben.

Vereisten voor E-Health

Mocht je besluiten om een online hypnotherapie behandeling te ondergaan of uit te voeren, let dan op dat je een kwalitatief goede verbinding hebt. Een instabiele verbinding is ongeschikt voor een optimale communicatie. Een goed modem, een microfoon met helder geluid, een hoofdtelefoon en een camera met scherp beeld dienen vanzelfsprekend te zijn. Maak vooraf goede afspraken van hetgeen er dient te gebeuren indien de verbinding verbroken wordt.

Zorg er verder voor dat je niet gestoord kunt worden door hinderlijke omgevingsgeluiden. Denk bijvoorbeeld aan de deurbel, het rinkelen van telefoons , het blaffen van een hond e.d. Het dient aanbeveling om de sessie te ondergaan zonder dat daarbij anderen aanwezig zijn die het proces kunnen verstoren. Een goede concentratie en het behouden van de juiste focus zijn belangrijke punten die het succes kunnen maken of breken!

Online hypnotherapie, E-Health, e-therapie of video consult kunnen zeker overwogen worden en kunnen zelfs voorkeur genieten in tijden dat het coronavirus onder ons is. Het is ook zeker handig als je in het buitenland woont en niet in de gelegenheid bent on de fysieke locatie te bezoeken. Maar hoe dan ook, er gaat niets boven een persoonlijk gesprek waarbij we elkaar niet alleen in de ogen kunnen kijken maar ook elkaars energie en gevoelens kunnen waarnemen.

Heb je interesse in een online hypnotherapie behandeling? Enkele van de hypnotherapeuten op deze website bieden deze mogelijkheid aan. Maak hieronder direct een afspraak!

Laden...

Literatuur en boeken m.b.t. online therapie

Er zijn redelijk wat boeken geschreven over het onderwerp online coaching en E-Health. Onderstaand vind je een verzameling Nederlandstalige boeken waarvan het de moeite waard is om deze eens te lezen. Je vindt er richtlijnen over het werken op afstand en ze vormen een prima handleiding voor elke coach of therapeut.

Delen
Toon meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Installeer als webapp

Ja, graag!
×