Huisdierenallergie, hypnose & hypnotherapie

  1. Homepage
  2. Allergie
  3. Huisdierenallergie, hypnose & hypnotherapie
Huisdierenallergie, hypnose & hypnotherapie

Huisdierenallergie, hypnose & hypnotherapie

Huisdierenallergie? Neem een Labradoodle, maak gebruik van hypnose of bezoek een praktijk voor hypnotherapie.

Ach wat zijn ze schattig al die puppy’s en kittens. Maar dat geldt helaas niet voor mensen met een huisdierenallergie. In Nederland zijn er zo’n 3.3 miljoen katten en 1.8 miljoen honden. Daarnaast zijn er nog heel veel kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s, muizen, ratten, kanaries, papegaaien, parkieten en duiven. Mensen met een huisdierenallergie hebben vaak last van niesbuien, rode- en tranende ogen of een piepende ademhaling. De reacties op deze allergie worden vooral veroorzaakt door huidschilfers en veren van dieren maar allergenen komen ook voor in de urine en speeksel van onze huisdieren.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld hooikoorts is een allergie voor huisdieren het gehele jaar van toepassing. Vanwege de emotionele band die wij als mens hebben met onze huisdieren is het uit huis plaatsen van een huisdier vaak geen optie. Daarbij komt nog dat zelfs na jaren nog allergenen worden aangetroffen vooral als het daarbij om katten gaat.

Behandeling bij huisdierenallergie


Net als bij veel andere vormen van allergie komen ook bij huisdierenallergie de lichamelijke reacties voort uit het stofje histamine dat aangemaakt wordt door ons lichaam. Om de symptomen / klachten te verminderen kun je saneren ofwel ervoor zorgen dat inhalatie van allergenen vermeden worden. Als dit geen optie is kan in ieder geval gezorgd worden dat de inrichting van het huis zo schoon mogelijk is en dat het huis meer dan regelmatig schoongemaakt wordt. Een andere aanpak is het gebruik van medicatie bijvoorbeeld in de vorm van pillen of neusspray. Hoewel we het hier hebben over symptoombestrijding kan men hier wel baat bij hebben, zeker i.c.m. de voorgaande voorzorgsmaatregelen. Daarnaast wordt direct contact met huisdieren afgeraden.

Huisdierenallergie, hypnose en hypnotherapie


Net als bij hooikoorts, kan aan huisdierenallergie vrij gemakkelijk een einde worden gemaakt. Het toepassen van hypnose en hypnotherapie zal er voor zorgen dat het immuunsysteem weer op de juiste wijze functioneert en het stofje histamine niet, of in veel mindere mate wordt aangemaakt. Op deze wijze blijven reacties uit en kun je weer volop genieten van de aanwezigheid van je huisdier. In het Nationale Hypnotherapie Register staan hypnotherapeuten die je kunnen helpen met huisdierenallergie.