Hooikoorts, hypnose & hypnotherapie

  1. Homepage
  2. Allergie
  3. Hooikoorts, hypnose & hypnotherapie
Hooikoorts, hypnose & hypnotherapie

Hooikoorts, hypnose & hypnotherapie

Hooikoorts? Niet naar buiten? Hypnose en hypnotherapie verminderen hooikoortsklachten zodat je weer kunt genieten van het buitenleven.

In de lente en het begin van de zomer (mei ~ augustus) is het weer zover. Bij mooi en droog weer als bomen en grassen weer gaan bloeien verspreiden pollen (stuifmeel) zich door de lucht. Het is juist in deze periode dat mensen met een overgevoeligheid hiervoor weer last krijgen van hooikoorts doordat zij de pollen inademen. Een jaarlijks terugkomende allergie, die zich naar het schijnt moeilijk laat voorkomen.

Allergie met vervelende gevolgen


Na het inademen vindt er een allergische reactie plaats waardoor er in het lichaam de stof histamine vrij komt. Het is juist deze stof die zorgt dat er hooikoortsklachten optreden. Bij hooikoorts raken de slijmvliezen geïrriteerd. Het zijn vooral de slijmvliezen in de neus- en keelholte en de slijmvliezen bij de ogen die overlast veroorzaken.

De reacties bij hooikoorts kunnen zeer heftig zijn. De symptomen zijn o.a. lusteloosheid, vermoeidheid en een slechte nachtrust maar ook huidklachten. Mensen blijven vaak meer dan anders binnen en verliezen het contact met medemensen. De gevolgen hiervan hebben echter niet alleen invloed op sociale bezigheden, het kan zelfs van invloed zijn op schoolresultaten.

Hooikoorts radar / pollenrader niet meer nodig


Dat hooikoorts zeer veel voorkomt, blijkt wel uit het gegeven dat er speciale weersberichten zoals de hooikoorts radar ofwel pollenradar zijn. Er wordt aangeraden om zo min mogelijk buiten te komen. Verder om een zonnebril te dragen en om vakanties af te stemmen op het feit dat je hooikoorts hebt. In de meeste informatie staat beschreven dat hooikoorts niet te verhelpen is. Je kunt de gevolgen wellicht iets verminderen door neussprays e.d. Waarschijnlijk heb je echter nog geen hypnose of hypnotherapie geprobeerd?

Hooikoorts, hypnose en hypnotherapie


Bij een normaal- en gezond lichaam vinden er geen allergische reacties plaats op stoffen die in de natuur voorkomen. Op de een of andere wijze heeft er zich iets voorgedaan waardoor er een overgevoeligheid is voor pollen/stuifmeel. Het immuunsysteem werkt niet op de manier zoals het hoort. Hypnose en hypnotherapie kan hierbij goed helpen. Het immuunsysteem wordt hierbij opnieuw aangeleerd hoe het zich dient te gedragen wat zich uiteindelijk uit in het uitblijven van allergische reacties. Zoek eens in het Nationale Hypnotherapie Register naar een geschikte therapeut.