Gezondheidspreventie check

health-check

Test je huidige gezondheidstoestand en ontvang waardevolle tips en aanbevelingen voor directe implementatie en preventie. Met in totaal 22 vragen over preventie en gezondheid kun je direct een kwalitatieve beoordeling krijgen van je lichamelijke gezondheidstoestand, je voedingsgewoonten, je bewegingspatroon en je psychische gezondheid. Helemaal gratis! Wetenschappelijk onderbouwd en begrijpelijk.

Disclaimer: Deze test en de daarbij behorende uitslagen en adviezen zijn persoonlijk en vormen geen vervanging voor medische behandelingen. De gegevens worden nooit ter beschikking gesteld aan derden. Voor diepgaande inzichten en mogelijkheden tot het ondernemen van acties, adviseren wij de tweedaagse InnerShift Personal® training.

Als tegenprestatie ontvang je af en toe een e-mail bericht van ons. Het staat je echter vrij om je te allen tijde af te melden voor de nieuwsbrief.

Wat is de “Gezond Leven” vragenlijst?

Deze vragenlijst is ontwikkeld door de Academie voor Menselijke Geneeskunde in samenwerking met de non-profitorganisatie “Duitse Stichting voor Gezondheidsinformatie en Preventie”. De vragenlijst, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, analyseert de sterke en zwakke punten van jouw huidige levensstijl. Op basis van jouw antwoorden geven wij een geautomatiseerde, kwalitatieve algemene beoordeling, evenals suggesties en tips om jouw persoonlijke levensstijl te optimaliseren en zo de evolutionair in jou aangelegde gezondheidspotentialen te ontsluiten, ook wel de “innerlijke arts” genoemd.

Welke inzichten krijg je uit de vragenlijst?

Je ontvangt jouw resultaat in de vorm van een persoonlijke paraplu en ziet onmiddellijk waar de paraplu nog gaten vertoont en waar je je primair op zou moeten richten. Voor de interpretatie is het belangrijk te weten dat het berekende eindresultaat slechts een ruwe indicatie geeft van de situatie in jouw lichaam en niet is gebaseerd op een “wetenschappelijk gevalideerde” sleutel, aangezien de gezamenlijke beoordeling van talrijke factoren een nieuw onderzoeksveld is, terwijl de individuele factoren goed zijn onderzocht.

Wat zijn de voordelen van deze aangeboren vermogens?

Wanneer deze aangeboren vermogens worden bevorderd, voorkomen ze met grote waarschijnlijkheid het optreden van de zogenaamde beschavingsziekten (zoals diabetes, hartinfarct, kanker, depressie en dementie) en verbeteren ze natuurlijk ook duurzaam jouw levenskwaliteit.

Medisch advies gaat altijd voor!

Als je echter al getroffen bent door een welvaartsziekte, vervangen de aanbevelingen en informatie op basis van de vragenlijst natuurlijk geen holistische behandeling van de bestaande gezondheidsproblemen door een gekwalificeerde therapeut. Ze kunnen het werk van de therapeut echter wel aanzienlijk ondersteunen.

Je zou daarom therapeuten moeten zoeken met wie je jouw persoonlijke leefstijlconcept in de zin van een holistische aanpak kunt bespreken, om samen het werk van de “innerlijke arts” te ondersteunen. Daarnaast kun je natuurlijk de resultaten van de vragenlijst uitstekend bespreken met je arts of therapeut.

Hoe werkt de Gezond Leven vragenlijst?

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Jouw gegevens worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. De vragenlijst omvat de volgende thema’s:

  • Lichamelijke gezondheidstoestand: huidige ziekten, medicijnen, werkritme, roken, buikomtrek
  • Voeding: algemene voedingstype, groente, fruit, alcohol, omega-3 vetzuren, vitamine D3, micronutriënten
  • Beweging: aard en omvang van de lichamelijke activiteiten
  • Psychische gezondheid: stress, mentale training, slaap, belastingen in de kindertijd