Eetverslaving stoppen met hypnose & hypnotherapie

  1. Homepage
  2. Verslaving
  3. Eetverslaving stoppen met hypnose & hypnotherapie
Eetverslaving stoppen met hypnose & hypnotherapie

Eetverslaving stoppen met hypnose & hypnotherapie

Op deze pagina lees je alles over eetverslaving, oorzaken en gevolgen en hoe hypnose en hypnotherapie kunnen bijdragen tot verandering.

Eetverslaving gaat vaak, echter niet altijd, gepaard met overgewicht. Van een eetverslaving spreken we indien het eten van voedsel dwangmatig gebeurt. Er is geen sprake van een hongergevoel maar men eet de hele dag door. Vaak betreft dit ook nog eens voeding met veel suikers, vetten en koolhydraten.

Eetverslaving is een psychische aandoening die qua hersenactiviteit vergelijkbaar is met een drugsverslaving of alcoholverslaving. Voeding wordt gezien als een beloning en het geeft tijdelijk een gelukkig gevoel. Zo worden gevoelens van angst en leegte opgevuld met grote hoeveelheden ongezonde voeding. Eten wordt daarmee tot een drug, een vlucht uit de werkelijkheid.

Eetverslaving ontstaat soms al op jonge leeftijd en komt vaak voort uit problemen in de jeugd of opvoeding. Eetverslaafden hebben doorgaans een laag zelfbeeld en soms zelfs last van een depressie. Bij het consumeren van ongezonde voeding voor langere tijd kan ernstig overgewicht ontstaan met alle gevolgen van dien.

Eetverslaving succesvol stoppen


Omdat men tevens wil afvallen, wordt de oplossing voor eetverslaving wordt vaak gezocht in het diëten. Hoewel uitgebalanceerde voeding zal leiden tot gewichtsreductie, wordt het werkelijke probleem niet aangepakt. Wanneer het doelgewicht wordt bereikt vervalt de cliënt meestal weer in oude gewoonten. De oplossing moet niet alleen gezocht worden in de mate en wijze waarop voeding geconsumeerd wordt. Evenzo moet de gewoonte worden aangepakt. Eetverslaving is een psychische aandoening en het probleem zit dan ook “tussen de oren”.

Een goede samenwerking van een gewichtsconsulent of diëtist met een hypnotiseur of hypnotherapeut leidt tot positieve- en blijvende resultaten. Uiteraard is ook een juiste mentale instelling noodzakelijk. Alleen als lichaam en geest in balans zijn kan een einde gemaakt worden aan eetverslaving.

Eetverslaving, hypnose en hypnotherapie


Een hypnotiseur of hypnotherapeut werkt met het onderbewustzijn, het gedeelte waarin alle automatische processen gehuisvest zijn. Ook bij eetverslaving handelt het zich om een automatisch (=dwangmatig) proces.

Hypnose of hypnotherapie verandert het gedrag waardoor de cliënt niet meer voortdurend bezig is met eten. Hoewel dergelijke behandelingen van korte duur zijn, wordt aangeraden om ook de oorzaken te bezien en daar waar nodig op te lossen. Hiervoor bestaan verschillende technieken. Professionals in het Nationale Hypnotherapie Register kunnen je hier beslist meer over vertellen. Ben je niet eetverslaafd maar wil je gewoon wat kilo’s kwijt, kijk dan eens op onze pagina afvallen en gewichtsreductie. Enige informatie m.b.t. eetverslaving is ook te vinden op Wikipedia.

Waardering bij eetverslaving
  • 88%
    Effectiviteit - 88%
  • 90%
    Behandelduur - 90%
89%

Samenvatting

Hier kunt u zien hoe bezoekers een waardering hebben toegekend aan de behandeling met hypnose of hypnotherapie. Voor meer informatie of indien u zelf een review wilt schrijven/lezen kunt u op een van onderstaande knoppen klikken.

85.63%
Bezoekerswaardering: 85.63% (8 ervaringen)