€ 999,-
Startdatum 30 mei 202410.00 - 17.0028 uur

Vakbekwaam kinderhypnotherapeut voor de jongste cliëntjes

Plan een gratis oriënterend gesprekTelefonisch of via Zoom

 

Voor een Hypnotherapeut die gedreven is in zijn vak en graag de tools wil hebben om ook de jongste cliëntjes te helpen is de Opleiding Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut eigenlijk onmisbaar. Na deze opleiding gevolgd te hebben kun je óók de allerkleinsten in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar helpen. Deze opleiding omvat de cursussen: Masterclass Kinderhypnose, Kinderhypnose & Hoogsensitiviteit en Hechting bij kinderen.

NRTO & GRO Erkenning

Als vakbekwaam kinderhypnotherapeut ben je je ongetwijfeld bewust van het feit dat, helaas, veel kinderen al op jonge leeftijd te maken krijgen met diverse problemen. Het is een intrigerend en tegelijkertijd betreurenswaardig feit dat de wortels van veel van deze problemen vaak al in de kindertijd worden gevormd. Deze vroege uitdagingen kunnen een diepgaande invloed hebben op de ontwikkeling en het welzijn van een kind, en daarom is het essentieel om hier aandacht aan te besteden.

Wanneer je een eigen praktijk leidt, zul je ongetwijfeld merken dat er een toenemende vraag is naar hypnotherapie voor kinderen. Deze vraag komt niet alleen voort uit de groeiende erkenning van de effectiviteit van hypnotherapie in het behandelen van kinderproblematiek, maar ook uit de groeiende bewustwording onder ouders over het belang van mentale gezondheid op jonge leeftijd.

Het komt ook vaak voor dat ouders die zelf al onder behandeling zijn in jouw praktijk, tot het inzicht komen dat ook hun kind baat zou kunnen hebben bij hypnotherapie. Deze realisatie kan een belangrijke stap zijn in het bevorderen van de algehele gezondheid en harmonie binnen het gezin. Daarbij is het interessant om te zien hoe de behandeling van een ouder een positieve invloed kan hebben op het hele gezin, en vice versa.

Deze wisselwerking tussen de behandeling van kinderen en hun ouders biedt een unieke kans voor jou als vakbekwaam kinderhypnotherapeut om een holistische benadering te hanteren. Door zowel kinderen als hun ouders te ondersteunen, kun je bijdragen aan het creëren van een gezondere, gelukkigere gezinsdynamiek. Jouw rol in het ondersteunen en begeleiden van deze gezinnen door middel van jouw expertise in hypnotherapie kan werkelijk transformerend zijn. Het is een kans om een blijvende, positieve impact te maken op de levens van zowel kinderen als hun ouders.

Hypnose bij kinderen is een zeer welkome aanvulling voor jouw praktijk en jouw cliënten

De inhoud van deze masterclass is zeer uitgebreid en biedt een intensief en boeiend programma waar jij als Hypnotherapeut onmiddellijk mee aan de slag kunt.

Vakbekwaam kinderhypnotherapeut Module 1: dag 1

Tijdens deze dag behandelen wij alles wat je moet weten en wat belangrijk is bij hypnose met kinderen. We bespreken o.a.:

√ wat de verschillen zijn tussen hypnose bij kinderen en hypnose bij volwassenen
√ hoe doe je het voorgesprek
√ hoe richt je een sessie bij kinderen in
√ welke inductietechnieken zijn geschikt voor jonge en oudere kinderen en tieners
√ hoe breng je een kind terug uit hypnose
√ wat doe je als een kind in de Esdaile staat gaat?
√ hoe ga je om met drukke kinderen
√ een aantal veel voorkomende issues uitgelicht

Kortom alles wat nodig is om een goede, verantwoorde hypnosesessie bij kinderen te verzorgen.
Bij deze module ontvang je ook diverse scripts die je desgewenst kunt gebruiken tijdens de sessies met kinderen van diverse leeftijden.

Vakbekwaam kinderhypnotherapeut Module 2: dag 2

Tijdens deze dag gaan we dieper in op HSP.
Hoog sensitiviteit, een begrip dat je tegenwoordig steeds vaker tegenkomt en wat je ongetwijfeld tegen gaat komen in je praktijk. We bespreken:

√ alles wat je moet weten over HSP
√ wat het verschil is tussen Hoog Sensitiviteit en Hoog Gevoeligheid
√ hoe je het kunt herkennen en hoe je hier als hypnotherapeut mee om gaat
√ wat voor gevolgen kan HSP bij kinderen (en ook bij volwassenen) hebben wanneer dit niet onderkent of geaccepteerd wordt
√ de kenmerken van HSP kinderen lijken vaak veel op die van neurobiologische stoornissen zoals AD(H)D en autismespectrumstoornis. Maar ook op hoogbegaafde, getraumatiseerde en angstige  kinderen. We gaan leren wat de overeenkomsten en de verschillen zijn.

Recentelijk onderzoek naar HSP geeft informatie over het brein bij HSP. Uiteraard gaan we behandelen hoe je met hypnose je cliënt kunt helpen.

Vakbekwaam kinderhypnotherapeut Module 3: dag 3 & 4

Dit deel van de opleiding bestaat uit 2 opeenvolgende dagen en tijdens deze dagen gaan we diep in op Hechting & Hechtingsproblematiek. Hechting is een oerinstinct en de belemmering hiervan kan voor heel veel problemen zorgen. De gehechtheid aan mensen die belangrijk zijn in ons leven b.v. onze ouders of verzorgers is bepalend voor onze sociaal- emotionele ontwikkeling. Hechtingsproblemen kunnen een leven lang voor problemen en blokkades zorgen als er niets aan gedaan wordt. Het is dus belangrijk om dit te herkennen en in te kunnen grijpen. Hypnose is een prima methode hiervoor. Tijdens deze 2 dagen behandelen we:

√ wat er nodig is voor een gezonde hechting
√ hoe hechtingsproblematiek zich kan uiten gedragsmatig, fysiek, emotioneel, sociaal
√ hoe een combinatie van bovenstaande problemen kan zorgen voor allerlei verstrekkende gevolgen die een grote impact hebben op het leven van een kind maar later ook op zijn/haar volwassen leven.

Wanneer je deze 4 dagen volgt mag jij je met recht Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut noemen.

Bij hypnose bij kinderen kun je heel veel verschillende issues behandelen, van bedplassen, tot nagelbijten, angsten b.v. voor de tandarts, harde geluiden of insecten. ADHD, eetstoornissen, concentratieproblemen, heimwee, onverklaarbare buikklachten etc. HSP, hechtingsproblematiek, gevolgen van pesten en gepest worden etc.

Voor wie is de opleiding Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut geschikt?

Deze opleiding Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut is voor hypnotherapeuten die in ieder geval de basiscursus hypnose hebben gevolgd en die specifiek willen leren hoe zij met hypnose bij kinderen kunnen werken in hun praktijk. Hypnose bij kinderen is gemakkelijk en geeft veel plezier zoals je zult merken tijdens deze masterclass. Zodra je weet wat de verschillen en overeenkomsten zijn met het werken met volwassenen, vooropgesteld dat je de juiste technieken gebruikt – of in sommige gevallen juist achterwege laat- zul je fantastische resultaten kunnen behalen.

Tijdens deze masterclass zal ik jullie aan de hand van voorbeelden uit mijn eigen praktijk waar ik o.a. ook met kinderen werk van veel informatie kunnen voorzien

Hoe zijn deze dagen verdeeld

Module 1 en module 2, dag 1 en dag 2 kunnen zowel apart als in combinatie gevold worden. Dag 1 en dag 2 worden verzorgd in 2 opeenvolgende dagen.

Module 3 bestaat altijd uit 2 opeenvolgende dagen.

Tevens is het uiteraard mogelijk om alle 4 de dagen als 1 opleiding te volgen tot vakbekwaam kinderhypnotherapeut..
Een goede investering die binnen jouw praktijk van toegevoegde waarde zal zijn.

Leer van Gerry: Hypnotherapie en Groei

 

Overige informatie

De minimale deelname voor deze opleiding bedraagt 8 cursisten.
Na afloop van elke module ontvang je een manual.
De opleiding Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut is geschikt om klassikaal of online te geven. Wij zullen deze (mede aan de hand van de vraag) afwisselend klassikaal en online aanbieden. Dit wordt duidelijk weergegeven bij desbetreffende datum, indien hierover vragen of verzoeken zijn laat het gerust weten.

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld Academy met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN