€ 349,-
Startdatum 8 juli 202410.00 - 17.002 dagen

Toepassing pijnreductie en Anesthesietechnieken

2-daagse cursus Pijnreductie en anesthesietechnieken die je kennis laat maken met de kracht van ons onderbewustzijn als het gaat om het reduceren van pijn en het ongevoelig maken van bepaalde lichaamsdelen. Daarnaast ligt het accent op angstreductie (medische angst).

NRTO & GRO Erkenning

√ Je wilt mensen helpen met chronische- of uitbehandelde pijn?
√ Maak bepaalde lichaamsdelen ongevoelig door toepassing van natuurlijke anesthesie, bijvoorbeeld voor een medische ingreep?
√ Je wilt hypnose toepassen bij ongevallen of bij mensen in acute (levensbedreigende) situaties?
√ Reduceer medische angst
√ Plaats ankers en gebruik posthypnotische suggesties voor een betere controle in dagelijkse situaties
√ Help cliënten bij migraine en maak gebruik van kant en klare hypnose scripts

Hypnose bij pijn en als alternatief voor chemische anesthesie

Hypnose, een intrigerend psychologisch fenomeen, heeft zich in de loop van de geschiedenis bewezen als een effectief hulpmiddel bij talloze klachten en problemen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Veel mensen associëren hypnose met shows of als een manier om iemand te ‘bedienen’, maar de therapeutische kracht van hypnose gaat veel verder dan dat.

Wetenschappelijke onderbouwing van hypnose bij pijnmanagement

De werking van hypnose op pijn is in diverse wetenschappelijke studies onderzocht. Uit een overzichtsstudie gepubliceerd in *The Journal of Pain* bleek dat patiënten die hypnosebehandelingen ondergingen een significante vermindering van pijn ervoeren vergeleken met controlegroepen. Dit komt omdat hypnose de perceptie van pijn in de hersenen kan veranderen, door de aandacht te verschuiven en de interpretatie van pijnlijke stimuli te wijzigen.

Hypnose als alternatief voor chemische anesthesie

Chemische anesthesie brengt bepaalde risico’s en bijwerkingen met zich mee. Hypnose, daarentegen, is een niet-invasieve methode zonder chemische tussenkomst. Er zijn gevallen gedocumenteerd, zoals in de *International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis*, waarbij chirurgische ingrepen succesvol werden uitgevoerd met patiënten die uitsluitend onder hypnose waren, zonder traditionele anesthesie. Dit illustreert het potentieel van hypnose als een veiliger en minder invasief alternatief.

Pijnreductie en Anesthesietechnieken – Het doel

In de tweedaagse cursus (3 dagdelen) Pijnreductie en Anesthesietechnieken leggen we niet alleen de basis om hypnose te kunnen gebruiken bij crisis situaties waarbij directe inzet van eerste hulp gewenst is, maar gaan we ook in op het helpen van mensen met pijn. Ook kun je jouw vaardigheden inzetten ter ondersteuning bij pijnlijke ingrepen of behandelingen zoals het zetten van tatoeages of voor een behandeling bij de tandarts of esthetisch chirurg. Hiertoe leer je technieken om angsten te reduceren en delen van het lichaam ongevoelig te maken voor pijn. Ook hypnosedatie, een verdovingstechniek waarbij lokale anesthesie gecombineerd wordt met hypnose, maakt onderdeel uit van deze cursus.

Mogelijkheden

Na het afronden van de cursus Pijnreductie & Anesthesietechnieken ben je direct in staat om aan de slag te gaan met pijncliënten. Bovendien biedt het je de mogelijkheid om cliënten te ondersteunen bij bijvoorbeeld tandartsangst of bijvoorbeeld hulp te bieden bij het zetten van tattoos. Het volgen van deze cursus geeft je nieuwe inzichten in de behandeling van een groep mensen die vaak nergens meer terecht kunnen.

Vooropleiding

Voor de cursus Pijnreductie & Anesthesietechnieken is geen vooropleiding nodig. MBO+ werk- en denkniveau gewenst.

Pijnreductie: Wat je gaat leren

  • Anesthesia technieken
  • Toepassen Hypnosedatie
  • Pijnreductie bij volwassenen (niet functionele pijn, chronische pijn, uitbehandelde pijn w.o. hoofdpijn, migraine, pijn bij kanker en andere soorten pijn)
  • Hypnose toepassen bij calamiteiten en ongevallen (verbale EHBO koffer)

Data, duur en kosten van de scholing

De scholing beslaat een periode van 2 dagen (3 dagdelen) en de lessen worden gegeven van 9.00 tot 17.00 uur (dag 2 tot ca. 13.00 uur). Echter, vanaf 8.30 uur kun je al arriveren, en onder het genot van een kopje koffie en wat versnaperingen, informeel kennismaken met je medecursisten.

Aan de bovenzijde vind je de eerstvolgende startdatum. Wanneer je op de onderstaande knop “Neem deel aan de cursus” klikt staan ook de overige data vermeld.

De kosten voor het volgen van de cursus (btw-vrijgesteld) staan overzichtelijk aan de bovenzijde weergegeven. Voor alle cursussen geldt dat deze desgewenst in 3 maandelijkse termijnen betaald kunnen worden.

Syllabus Pijnreductie & Anesthesietechnieken

Voor aanvang van de scholing ontvang je in je online account het lesboekje. Ofschoon een voorbereiding niet nodig is, kun je dit lesboekje wel al downloaden. Alle overige bestanden zoals video’s etc ontvang je automatisch na het voltooien van de scholing.

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis netwerkbijeenkomsten, terugkomdagen en webinars. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Ttijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) is HypnoWorld Academy telefonisch bereikbaar o.n. 040-7110382 (menukeuze 1). Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN