€ 999,-
Startdatum 10 mei 202410.00 - 17.004 dagen

Opleiding Medische Hypnose bij HypnoWorld Academy: Een Revolutionaire Aanpak in Patiëntgerichte Zorg

Plan een gratis oriënterend gesprekTelefonisch of via Zoom

Introductie tot Medische Hypnose voor Gezondheidszorgprofessionals

HypnoWorld Academy presenteert met trots haar geavanceerde opleiding Medische Hypnose, HypnoMedical. Deze cursus is ontworpen om u te voorzien van baanbrekende technieken in de complementaire geneeskunde.

NRTO & GRO Erkenning

Wij bieden u de middelen om:

– Angstreductie bij patiënten te realiseren, zonder de noodzaak van farmacologische interventies.
– Pijnbeheersing te faciliteren door middel van niet-invasieve, niet-farmacologische methoden, een essentiële vaardigheid in de palliatieve zorg.
– Innovatieve alternatieven te bieden voor de traditionele analgesie, sedatie of anesthesie, ter verrijking van uw anesthetisch repertoire.
– Het algehele welzijn en de kwaliteit van leven van uw patiënten te verhogen, door het verbeteren van hun psychologische en fysiologische responsen op medische behandelingen.

Innovatieve Blended Learning Methode: Theorie Geïntegreerd met Praktijk

Onze unieke opleiding combineert rigoureuze theoretische kennis met praktische ervaringen. Het programma is opgebouwd uit uitgebreide online modules die de fundamentele principes van medische hypnose behandelen. Deze worden gecomplementeerd met praktische sessies waarin u de geleerde technieken toepast in realistische medische scenario’s. Dit zorgt voor een diepgaand begrip en bekwame toepassing van deze speciale technieken in uw dagelijkse praktijk.

Internationale Erkenning en Klinische Relevantie

Medische Hypnose wordt internationaal erkend en geïmplementeerd in progressieve gezondheidszorgsystemen. In landen zoals België en Duitsland is het een geïntegreerd onderdeel van de reguliere medische zorg. Deze technieken worden met succes toegepast in diverse medische settings, waaronder ziekenhuizen en tandartspraktijken, voor efficiënte angstreductie en als veiliger alternatief voor chemische anesthetica.

Wetenschappelijk Onderbouwde Voordelen

Uitvoerig onderzoek toont de effectiviteit van medische hypnose aan. Patiënten die met deze methode worden behandeld ervaren:

– Aanzienlijke reductie in pijn en stress, wat bijdraagt aan betere postoperatieve resultaten.
– Verminderde incidentie van misselijkheid en braken, vooral in post-anesthesie zorg.
– Afname in de afhankelijkheid van pijnstillende medicatie, waardoor het risico op medicatiegerelateerde complicaties vermindert.
– Een algeheel sneller herstelproces, wat resulteert in kortere ziekenhuisverblijven en verbeterde patiënttevredenheid.

Deze voordelen zijn niet alleen anekdotisch; ze worden ondersteund door zowel retrospectieve als prospectieve studies. Deze onderzoeken benadrukken dat patiënten die geopereerd worden met de ondersteuning van medische hypnose minder pijn en stress ervaren, minder last hebben van postoperatieve misselijkheid, minder geneesmiddelen gebruiken en over het algemeen stabieler zijn dan patiënten die traditionele intraveneuze bewuste sedatie ondergaan. Uit gerandomiseerde klinische studies blijkt verder dat patiënten onder hypnosedatie betere scores behalen op gebieden zoals recuperatievermogen, inflammatoire responsen en het hervatten van normale activiteiten.

Doelgroep en Toepassingsgebieden

Deze cursus is specifiek ontworpen voor een breed scala aan medische professionals, inclusief maar niet beperkt tot huisartsen, tandartsen, anesthesiologen, chirurgen, psychologen, en verpleegkundigen. Na voltooiing van de cursus bent u uitgerust met de kennis en vaardigheden om Medische Hypnose

toe te passen in een veelheid aan klinische settings, van pijnmanagement tot psychologische ondersteuning.

Expertise van Onze Docenten

Onze opleiding wordt geleid door vooraanstaande experts die zowel diepgaande kennis van het medische veld als uitgebreide ervaring in hypnotherapie combineren. Zij brengen een schat aan praktische ervaring en theoretische kennis samen, waardoor u leert van de meest competente en ervaren professionals in dit vakgebied.

Gedetailleerde Cursusinformatie en Certificering

De totale tijdsinvestering voor deze intensieve en diepgaande opleiding omvat 4 online avondsessies van elk 3 uur, aangevuld met 2 praktijkdagen in Boxmeer. De online sessies vinden plaats via Zoom, waarbij interactieve leermethoden worden toegepast. De klassikale dagen zijn bedoeld om de theoretische kennis om te zetten in praktische vaardigheden door middel van hands-on oefeningen en realistische simulaties.

Alle benodigde lesmaterialen, waaronder gedetailleerde lesboekjes, video’s en documentatie, zijn toegankelijk via onze uitgebreide online leeromgeving. Bij een aanwezigheidspercentage van minimaal 80% ontvangt u een gewaarmerkt certificaat van voltooiing van de Medische Hypnose opleiding voor uw professionele portfolio.

Hypnotherapie door Arno: Een Levensroeping

 

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis netwerkbijeenkomsten, terugkomdagen en webinars. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Ttijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) is HypnoWorld Academy telefonisch bereikbaar o.n. 040-7110382 (menukeuze 1). Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN