€ 349,-
Startdatum 10 april 202419.00 - 22.00 uur2 dagdelen

Hypno-Fasting Therapeut: Meester in Gewichtsbeheersing en Gezonde Levensstijl

Plan een gratis oriënterend gesprekTelefonisch of via Zoom

 

Hypno-Fasting, een revolutionaire methode die het beste van twee werelden samenbrengt: de kracht van hypnose en de effectiviteit van Intermitted Fasting. Deze masterclass is speciaal ontworpen om hypnotherapeuten te voorzien van uitgebreide kennis en praktische vaardigheden. Het doel is om cliënten met overgewicht succesvol te begeleiden en te ondersteunen bij het ontwikkelen van een nieuw en gezonder eetpatroon. Dit gebeurt door hen in slechts enkele behandelingen te helpen significante veranderingen in hun levensstijl te realiseren.

NRTO & GRO Erkenning

Na het voltooien van de Hypno-Fasting Therapeut masterclass, beschik je als therapeut over de vereiste know-how om cliënten die kiezen en geschikt zijn voor Hypno-Fasting, op een professionele en effectieve manier te begeleiden. Binnen de praktijk van hypnotherapie komt een aanzienlijk aantal cliënten specifiek voor gewichtsreductie. Deze cliënten variëren van mensen die slechts een paar kilo willen verliezen om beter in hun kleding te passen, tot personen die lijden aan obesitas en daardoor een groter gewichtsverlies nodig hebben. Er zijn ook cliënten die een keuze maken voor een algeheel gezonder eet- en levenspatroon.

Als therapeut is het cruciaal om meerdere methodes ter beschikking te hebben, aangezien niet elke methode geschikt is voor iedereen. Met deze verscheidenheid aan technieken kun je jouw cliënten precies datgene bieden wat ze nodig hebben en dat het beste past bij hun persoonlijke situatie. Wanneer cliënten vertrouwen hebben in de methode die wordt aangeboden, leidt dit tot betere resultaten. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om hun doelgewicht te bereiken en te behouden.

Hypno-Fasting combineert twee wetenschappelijk onderbouwde, krachtige en succesvolle technieken: hypnose en Intermitted Fasting. Samen vormen ze een uiterst effectieve en veilige methode om gewicht te verliezen. Deze combinatie resulteert in meer dan alleen gewichtsverlies; het biedt een verbeterde levenskwaliteit door een gezondere levensstijl. Hypno-Fasting is niet alleen eenvoudig te begrijpen, maar ook gemakkelijker vol te houden op de lange termijn. De hypnosesessies spelen een cruciale rol bij het verhogen van de motivatie en het doorzettingsvermogen van cliënten. Ze helpen cliënten plezier te vinden in hun nieuwe levensstijl, waardoor het afvallen een positieve en verrijkende ervaring wordt.

Wat is Intermitted Fasting?

Intermitted fasting, een methode van gewichtsbeheersing waarbij afwisselend wordt gegeten en gevast, heeft sinds de jaren ’70 aan populariteit gewonnen. Deze benadering, die oorspronkelijk als een trend werd beschouwd, is door recente wetenschappelijke inzichten stevig in de moderne gezondheidspraktijk verankerd. Deze methode wordt nu erkend als een effectieve manier om gewicht te beheren en heeft in de loop der jaren een groeiende aanhang gekregen.

Bij intermitted fasting worden perioden van voedselinname afgewisseld met perioden van vasten. Er zijn verschillende schema’s beschikbaar, die kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de cliënt. Een van de meest populaire schema’s is het 16/8 schema, waarbij men dagelijks 16 uur vast en gedurende 8 uur normaal eet. Dit schema is aantrekkelijk vanwege de flexibiliteit en haalbaarheid, waardoor het gemakkelijker te integreren is in het dagelijks leven.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de effectiviteit van intermitted fasting. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift “New England Journal of Medicine” illustreert bijvoorbeeld hoe intermitted fasting kan bijdragen aan gewichtsverlies, verbeterde stofwisseling en zelfs een positieve impact kan hebben op verschillende gezondheidsmarkers. Deze bevindingen wijzen op het potentieel van intermitted fasting als een hulpmiddel voor gewichtsbeheersing en algemene gezondheidsbevordering.

Deze onderzoeksresultaten bevestigen dat intermitted fasting verder gaat dan een eenvoudige dieettrend. Het is een aanpak die, mits correct toegepast en afgestemd op individuele behoeften, duurzame voordelen voor de gezondheid kan bieden.

Wat ga je leren?

√ voor wie Intermitted Fasting geschikt is en voor wie niet
√ de diverse mogelijkheden van Intermitted Fasting
√ hoe snel je cliënt resultaat mag verwachten
√ hoe lang je aaneengesloten Intermitted Fasting mag doen
√ hoe je hypnosesessies gaat inzetten en hiermee de mind-set van de cliënt gaat beïnvloeden teneinde ook daadwerkelijk het gestelde doel te behalen
√ hoe je jouw cliënt stimuleert om negatieve houdingen en denkpatronen los te laten en om te zetten naar positief denken
√ het vergt best wat doorzettingsvermogen om je levensstijl blijvend te veranderen, zelfs ondanks het feit dat je periodes dat je niet vast voldoende kunt eten. Hier kan hypnose helpen om de gezonde levensstijl vol te houden en het doel te bereiken. Krachtige suggesties aan het onderbewustzijn verhogen de motivatie waardoor cliënten zich blijvend beter gaan voelen over hun relatie met voedsel
√ en nog veel meer

Voor wie is deze masterclass geschikt?

Deze masterclass is geschikt voor elke hypnotherapeut die meerdere technieken met betrekking tot gewichtsbeheersing en een gezonde levensstijl tot zijn/haar beschikking wil hebben. Deze masterclass is tevens een zeer welkome aanvulling voor gewichtsconsulenten die Hypno-Fasting zien als een aanvullende en werkzame behandelmethode om doelen te bereiken.

Om deel te kunnen nemen aan deze masterclass is enige basiskennis noodzakelijk. Het is noodzakelijk om minimaal de basisopleiding voor hypnotherapie gevolgd te hebben.

Leer van Gerry: Hypnotherapie en Groei

 

Overige informatie

De minimale deelname voor deze masterclass bedraagt 8 cursisten. Na afloop van elke module ontvang je een manual.
Deze masterclass wordt online gegeven via Zoom en laat zich prima combineren met de populaire Virtuele Maagband Consulent die eveneens online gegeven wordt.

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld Academy met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN