€ 349,-
Startdatum 31 mei 202410.00 - 17.001 dag

Begrijpen en Begeleiden van Hoog Sensitiviteit bij Kinderen in de Therapiepraktijk

Plan een gratis oriënterend gesprekTelefonisch of via Zoom

 

1-daagse masterclass waarin wij ons gaan verdiepen in Hoog Sensitiviteit bij kinderen.
Deze dag kan als afzonderlijke dag gevolgd worden maar ook in combinatie met dag 1 of als onderdeel van de totale opleiding Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut.

NRTO & GRO Erkenning

Hoog sensitief en Hoog gevoelig zijn termen die je ongetwijfeld tegen gaat komen in jouw praktijk. In de huidige tijd is hier meer aandacht voor dan ooit tevoren maar wordt dit ook nog vaak niet onderkent en is het dus erg belangrijk voor jou als therapeut om te weten wat het wel en wat het niet inhoudt.
Je zult kinderen krijgen in jouw praktijk waarvan de ouders overtuigd zijn dat hun kind Hoog sensitief is, maar wat ook heel vaak voorkomt is dat ouders daar totaal niet aan gedacht hebben of totaal niet weten wat het inhoudt. Kennis vanuit jouw kant is dan natuurlijk erg gewenst. Belangrijk is om te “onderzoeken” wat de invloed van HSP op jouw cliëntje is.

Recentelijk onderzoek naar HSP geeft informatie over HSP in het brein. Uiteraard gaan we hierbij ook in op hoe je met hypnose je cliënt daarbij kunt helpen.

Wat gaan we leren tijdens deze dag waarin HSP centraal staat

√ hoe herken je Hoog sensitiviteit bij Kinderen en hoe kan zich dat uiten in het gedrag maar ook fysiek en emotioneel
√ wat voor gevolgen kan HSP sociaal-emotioneel hebben voor kinderen en pubers (en ook voor volwassenen) wanneer dit niet onderkent of geaccepteerd wordt
√ wat voor impact kan een Hoog sensitief kind hebben binnen een gezin, wat hebben ze nodig, wat juist niet en hoe leer je ouders daar mee om te gaan
√ de kenmerken van HSP lijken vaak veel op die van neurobiologische stoornissen zoals AD(H)D en autismespectrumstoornis, maar ook op de kenmerken van hoogbegaafde en van getraumatiseerde of angstige kinderen. We gaan leren wat de overeenkomsten en wat de verschillen zijn
√ wat vaak ook onderbelicht blijft maar waar we tijdens deze masterclass zeker aandacht aan gaan besteden is hoe jij als therapeut hierin staat. Wat zijn jouw sterke kanten, hoe durf jij jouw kwaliteiten in te zetten en zorg je hierin goed voor jezelf

Voor wie is deze masterclass geschikt?

Gedurende deze module gaat onze aandacht uit naar kinderen en HSP.
Deze masterclass is voor hypnotherapeuten die in ieder geval de basiscursus hypnose hebben gevolgd en die meer willen weten over HSP en hoe ze specifiek kunnen werken met hypnose bij kinderen met HSP.
Door recentelijk wetenschappelijk onderzoek is duidelijk geworden dat bij HSP ons brein anders werkt dan wanneer er geen sprake is van HSP.
Deze wetenschappelijke inhoud en op ervaring gebaseerde resultaten vanuit mijn eigen praktijk als hypnotherapeut waarbij ik veel kinderen met HSP behandel d.m.v. hypnose maar ook mijn eigen ervaring als HSP’er zorgt er voor dat we dieper in kunnen gaan op de mogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Hoe zijn deze dagen verdeeld

Module 1 en module 2 (dag 1 en dag 2) kunnen zowel apart als in combinatie gevolgd worden. Dag 1 en dag 2 worden verzorgd in 2 opeenvolgende dagen.
Module 3 bestaat altijd uit 2 opeenvolgende dagen.
Tevens is het uiteraard mogelijk om alle 4 de dagen als 1 opleiding te volgen (in 2 blokken van 2 dagen).

Een goede investering die binnen jouw praktijk van toegevoegde waarde zal zijn.

Leer van Gerry: Hypnotherapie en Groei

 

Overige informatie

De minimale deelname voor deze masterclass bedraagt 8 cursisten.
Na afloop van elke module ontvang je een manual.
Deze masterclass is geschikt om klassikaal of online te geven. Wij zullen deze (mede aan de hand van de vraag) afwisselend klassikaal en online aanbieden. Dit wordt duidelijk weergegeven bij desbetreffende datum, indien hierover vragen of verzoeken zijn laat het gerust weten.

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld Academy met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN