€ 549,-
Startdatum 13 juni 202410.00 - 17.002 dagen

Voorkom, of buig hechtingsproblemen om

Plan een gratis oriënterend gesprekTelefonisch of via Zoom

 

2-daagse masterclass waarin wij ons gaan verdiepen in Hechting- en Hechtingsproblematiek.
Deze dagen kunnen als 2-daagse masterclass gevolgd worden maar ook als onderdeel van de totale opleiding Vakbekwaam Kinderhypnotherapeut.

NRTO & GRO Erkenning

Hechting is een oerinstinct en de belemmering hiervan kan voor heel veel problemen zorgen.
Tijdens deze 2-daagse masterclass gaan we in op welke problemen dat kunnen zijn en hoe je met hypnose het proces om kunt buigen. Ook krijg je tools om ouders & kind hierin te begeleiden wat ze zelf al kunnen doen om alsnog voor een betere hechting te zorgen of beter nog hechtingsproblemen kunnen voorkomen.

Deze masterclass is bedoeld om voor jullie een zo compact en bruikbaar mogelijk beeld te schetsen over het belang van een goede hechting en de behandeling met behulp van hypnose om problemen in de hechting en de gevolgen daarvan op te lossen.

Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van heel veel bronnen:

√ de inzichten van Freud en Jung
√ de hechtingstheorie van John Bowlby tot aan
√ recent neurologisch onderzoek en alle belangrijke studies daartussen
√ Gordon Neufeld, heeft veel gefragmenteerde wetenschappelijke kennis over ontwikkeling en hechting bestudeerd, gebundeld en praktisch toepasbaar gemaakt. Zijn model is gericht op het stimuleren van gezonde hechting en daarom een alternatief voor de gangbare, medische aanpak van ‘stoornissen’
√ en natuurlijk ook van mijn eigen ervaring vanuit mijn praktijk als hypnotherapeut waar ik ook veel kinderen behandel

In deze opleiding leer je wat hechting precies inhoudt, maar zeker ook hoe je cliënten met hechtingsproblemen, m.b.v. hypnose kunt behandelen. Tijdens deze opleiding spreken we vooral over het kind of de kinderen maar wees je bewust dat dit ook voor tieners en zelfs voor volwassenen geldt. De term kinderen strekt zich in deze cursus uit van 0 tot 18 jaar maar in gedachten nemen we daar elke leeftijd in mee (ook de volwassen leeftijd) want hechtingsproblematiek kan een leven lang doorwerken ook op latere leeftijd b.v. bij het aangaan of in stand houden van relaties.

Hechting

Wat bedoelen we met hechting?

Hechting is: de drang tot verbinden…
…de drang om deze verbondenheid te behouden.

Het is een instinctieve drang om met anderen verbonden te zijn, een relatie waar we alles voor over hebben om die goed in stand te houden.
Ondanks dat we ons er vaak niet van bewust zijn is hechting een heel belangrijk thema in ons bestaan.
Hechten aan onze ouders of verzorgers is een basisbehoefte.
Het wordt ook wel gezien als ons diepste menselijke instinct.

De gehechtheid aan ouders/verzorgers van een kind speelt een grote rol in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Bij sociaal-emotionele ontwikkeling gaat het om de ontwikkeling van het gevoelsleven en de persoonlijkheid, het leren omgaan met anderen en het aanleren van sociale vaardigheden.
Dit leidt als het goed is tot sociaal en emotioneel welbevinden.
Maar ook je talenten ontwikkelen en gebruiken.
Het zorgt er voor dat een mens zijn talenten kan ontwikkelen en optimaal kan gebruiken, zichzelf kan ontplooien.

Bij hechtingsproblematiek kan die ontwikkeling problemen opleveren.

Wat gaan we leren tijdens deze 2 dagen waarin Hechting- en Hechtingsproblematiek centraal staan

√ 2 intens boeiende dagen met bijzonder veel informatie waardoor je inzicht krijgt in de belangrijkste aspecten van gezonde hechtingsrelaties
√ wat is er nodig voor een gezonde hechting
√ hoe kunnen hechtingsproblemen zich uiten
√ hoe kunnen hechtingsproblemen leiden tot aandoeningen op allerlei gebied: gedragsmatig, fysiek, emotioneel, sociaal
√ hoe kan een combinatie van bovenstaande problemen zorgen voor allerlei verstrekkende gevolgen die een grote impact hebben op het leven van een kind en later ook op hun volwassen leven
√ hoe kunnen we ondersteunen met hypnose en helpen weer vooruit te durven kijken

Voor wie is deze masterclass geschikt?

Gedurende deze module gaat onze aandacht uit naar kinderen en Hechtingsproblematiek.
Deze masterclass is voor hypnotherapeuten die in ieder geval de basiscursus hypnose hebben gevolgd en die meer willen weten over Hechting- en Hechtingsproblematiek.

Hoe zijn deze dagen verdeeld

Module 1 en module 2 (dag 1 en dag 2) kunnen zowel apart als in combinatie gevolgd worden. Dag 1 en dag 2 worden verzorgd in 2 opeenvolgende dagen.
Module 3 bestaat altijd uit 2 opeenvolgende dagen.
Tevens is het uiteraard mogelijk om alle 4 de dagen als 1 opleiding te volgen.

Deze masterclass is geschikt om klassikaal of online te geven. Wij zullen deze (mede aan de hand van de vraag) afwisselend klassikaal en online aanbieden. Dit wordt duidelijk weergegeven bij desbetreffende datum, indien hierover vragen of verzoeken zijn laat het gerust weten.

Een goede investering die binnen jouw praktijk van toegevoegde waarde zal zijn.

Leer van Gerry: Hypnotherapie en Groei

 

Overige informatie

De minimale deelname voor deze masterclass bedraagt 8 cursisten.
Na afloop van elke module ontvang je een manual.
Deze masterclass is geschikt om klassikaal of online te geven. Wij zullen deze (mede aan de hand van de vraag) afwisselend klassikaal en online aanbieden. Dit wordt duidelijk weergegeven bij desbetreffende datum, indien hierover vragen of verzoeken zijn laat het gerust weten.

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld Academy met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN

laat een reactie achter