€ 449,-
Startdatum 14 september 202410.00 - 17.002 dagen

Onze cursus Geavanceerde Hypnotherapie – ideale gereedschapskoffer

Onze 2-daagse cursus Geavanceerde Hypnotherapie is dé hypnotherapie cursus die naadloos aansluit op onze Cursus Hypnose en Hypnosetechnieken basis en vormt tevens de tweede module van de opleiding tot Register Hypnotherapeut. De cursus kenmerkt zich door meer diepgang, directe communicatie met het onderbewustzijn en is geschikt voor het werken met nagenoeg alle doelgroepen w.o. sterk analytische cliënten.

Geavanceerde Hypnotherapie NRTO & GRO Erkenning

In deze module worden de technieken zoals behandeld in module 1 verder uitgediept. Als je écht aan het werk wilt als hypnotherapeut dient de “gereedschapskoffer” verder aangevuld te worden zodat met élke cliënt optimale resultaten bereikt kunnen worden. In de cursus Geavanceerde Hypnotherapie wordt o.a. ingegaan op het werken zonder het gebruik van algemene hypnose scripts aan de hand van universeel script i.c.m. ideomotorische reacties (ideo motor responses). Door het gebruik van deze technieken leer je hoe het mogelijk wordt om rechtstreeks met het onderbewustzijn te communiceren zonder tussenkomst van het bewustzijn. Geen algemene scripts maar het werken met informatie die verkregen is van de cliënt zelf zorgt voor een optimale afstemming op de behoefte en uiteindelijk een beter resultaat bij de cliënt.

√ Op zoek naar een effectieve behandelwijze waarbij geen gebruikgemaakt wordt van hypnose scripts?
√ Meer zekerheid of de gegeven suggesties het onderbewustzijn bereikt hebben?
√ Niet werken met verhaallijnen en metaforen maar een directe communicatie opzetten met het onderbewustzijn?
√ Je bent op zoek naar een krachtige maar betrouwbare manier om cliënten te helpen bij veel mentale en fysieke aandoeningen en problemen?
√ Voer altijd en overal een sessie uit zonder je voor te bereiden? Je hebt je hypnose gereedschapskoffer altijd bij de hand!

Eenvoudig en effectief

Je wilt je werk doen als hypnotherapeut? Mooi want door de in deze cursus aangeleerde technieken hoef je geen detective te zijn. Je gaat niet op zoek naar de oorzaak van een probleem maar werkt met doelstellingen die door de cliënt zelf geformuleerd worden. De gebruikte methode is relatief eenvoudig en eenmaal aangeleerd beschik je over een bewezen concept dat het onderbewustzijn in staat stelt om diepgewortelde problemen zelfstandig op te lossen. Je leert o.a. om ideomotorische reacties te gebruiken om er zeker van te zijn dat de suggesties goed verankert zijn. Om cliënten met een goed gevoel huiswaarts te laten gaan, wordt er gebruikgemaakt van future pacing.

Geavanceerde Hypnotherapie – Het doel

Het doel van de Cursus Geavanceerde Hypnotherapie is dat je in staat zult zijn om het onderbewustzijn van een cliënt rechtstreeks te benaderen door middel van directe suggesties. Hierbij wordt gebruikgemaakt van doelen die geformuleerd worden door de cliënt. Belemmerende overtuigingen, gewoonten en andere negatieve invloeden worden als het ware “geherprogrammeerd”.

Mogelijkheden

Na het volgen van de cursus Geavanceerde Hypnotherapie zul je in staat zijn om meer complexe problemen aan te pakken. Je kunt rechtstreeks communiceren met het onderbewustzijn van de cliënt en weet aan de hand van onbewuste lichaamssignalen op een juiste wijze te interpreteren. Je bent niet meer afhankelijk van hypnose scripts maar weet op een geraffineerde wijze het onderbewustzijn te beïnvloeden. Daarnaast kun je hypnose ook toepassen bij sterk analytische cliënten en mensen die de controle willen behouden.

Vooropleiding

Voor de cursus Geavanceerde Hypnotherapie is het noodzakelijk dat de cursist het basisniveau directe hypnosetechnieken beheerst bijvoorbeeld door het bijwonen van de Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis. Het is ter beoordeling van de docent of een cursist hieraan kan deelnemen als de basisopleiding bij een andere opleidingsinstantie is genoten.

Voor wie is de cursus Geavanceerde Hypnotherapie geschikt?
  • Mensen die de Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis gevolgd hebben
  • Mensen die een cursus NLP of Ericsoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer over directe hypnose willen weten
  • Als basis voor toekomstige hypnotherapeuten
  • Voor sportcoaches / sportpsychologen
  • Als bijscholing voor klassiek geschoolde hypnotherapeuten

Hypnosetechnieken – Wat je gaat leren!

Wanneer je de wereld van hypnose verkent, beginnen we fundamenteel met een gedegen probleemanalyse. Vervolgens, met een heldere analyse in handen, kun je effectief werken met een universeel script.

Na deze initiële stappen leren we over het bevragen van en het direct communiceren met het onderbewustzijn. Hierop aansluitend krijg je een inleiding in ideomotorische reacties, die vervolgens leidt tot het praktische aspect: het gebruik van vingersignalen.

Daarna richten we onze aandacht op het isoleren van zowel het bewustzijn als het onderbewustzijn. Met deze basis leggen we ook de verschillen bloot tussen de technieken die we bespreken en de klassieke hypnose.

Voortbouwend op deze kennis, introduceren we het gebruik van versterkende suggesties. Vervolgens duiken we in op het zoeken naar alternatieven en hoe je effectief veranderingsprocessen kunt doorvoeren in de hypnotherapie.

Na deze technieken komt future pacing aan bod, gevolgd door de specifieke uitdagingen en technieken voor het werken met sterk analytische cliënten en de zogenaamde “controlefreaks”.

Voor we de diepte ingaan met reframing, behandelen we eerst het belang en de praktische toepassing van dual hypnosis. Tenslotte, ronden we de reeks af met een belangrijke vraag: wat is precies reframing?

Data, duur en kosten van de scholing

De scholing beslaat een periode van 2 dagen en de lessen worden gegeven van 10.00 tot 17.00 uur. Echter, vanaf 9.30 uur kun je al arriveren, en onder het genot van een kopje koffie en wat versnaperingen, informeel kennismaken met je medecursisten.

Aan de bovenzijde vind je de eerstvolgende startdatum. Wanneer je op de onderstaande knop “Neem deel aan de cursus” klikt staan ook de overige data vermeld.

De kosten voor het volgen van de cursus (btw-vrijgesteld) staan overzichtelijk aan de bovenzijde weergegeven. Voor alle cursussen geldt dat deze desgewenst in 3 maandelijkse termijnen betaald kunnen worden.

Syllabus Geavanceerde Hypnotherapie

Voor aanvang van de scholing ontvang je in je online account het lesboekje. Ofschoon een voorbereiding niet nodig is, kun je dit lesboekje wel al downloaden. Alle overige bestanden zoals video’s etc ontvang je automatisch na het voltooien van de scholing.

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis netwerkbijeenkomsten, terugkomdagen en webinars. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Ttijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) is HypnoWorld Academy telefonisch bereikbaar o.n. 040-7110382 (menukeuze 1).

Nieuws & updates worden bekendgemaakt via ons WhatsApp kanaal. Wil je geen belangrijke informatie missen, volg ons via WhatsApp!

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN