€ 449,-
Startdatum 31 augustus 202410.00 - 17.002 dagen

Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis die staat als een huis!

Ontdek de kracht van hypnose met onze Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis. Deze hypnose opleiding is een tweedaagse hypnotherapie cursus, waarin je de essentiële vaardigheden en technieken leert om succesvolle hypnosesessies uit te voeren. Schrijf je vandaag in voor deze boeiende cursus hypnotherapie en begin je reis naar een carrière in hypnose. Een hands-on training die klassikaal plaatsvindt. Deze cursus vormt tevens de eerste module van de Opleiding Register Hypnotherapeut.

  Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis geaccrediteerd door KTNO en GRO

 

√ Je wilt graag andere mensen helpen bij hun problemen of belemmeringen?
√ Leer hoe je oude patronen kunt doorbreken en hoe je negatieve gewoonten kunt vervangen door positieve gewoonten?
√ Ontwikkel vaardigheden en ontdek hoe je met directe hypnose snel tot resultaat kunt komen!
√ Gebruik naast indirecte hypnosetechnieken nu ook directe hypnosetechnieken!
√ Je wilt je in de toekomst eigen praktijk opstarten?

Wat is hypnose?

Hypnose is ontegenzeggelijk een krachtig instrument om transformaties in het onderbewustzijn te realiseren. Vooral gericht op individuen die zich professioneel willen inzetten binnen dit snelgroeiende domein, heeft deze cursus hypnose als doelstelling het faciliteren van het aanleren en verfijnen van specifieke beroepsvaardigheden. Hierbij biedt het een evenwichtige balans tussen theorie en praktijk. Bovendien is de cursus erkend door verschillende beroepsverenigingen.

Daarnaast onderscheidt de Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis zich op talloze manieren. Gedurende twee intensieve dagen zul je, onverwacht, ontdekken tot welke vaardigheden je in staat bent. Voortaan bekijk je het begeleiden van mensen vanuit een geheel nieuw perspectief. Je inzichten betreffende de potentie en toepassingen van directe hypnose en hypnotherapie zullen onherroepelijk transformeren. Zo leer je, dankzij het mind-model, om op een doelmatige, ontspannen en plezierige manier veranderingen te bewerkstelligen, waarbij het accent ligt op het aanpakken van de kern van het probleem en niet slechts de symptomen.

Neem nu het voortouw en verdiep je in directe hypnose met de Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis. Deze bondige en gerichte cursus beloont je, na afronding, met een certificaat. Hierin wordt elke nuance van hypnose behandeld, terwijl overbodige componenten achterwege worden gelaten.

Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken – Het Doel, De Basis

Het doel van de Cursus Hypnose en Hypnosetechnieken basis is dat je in staat zult zijn middels verscheidene technieken te hypnotiseren, de hypnose te verdiepen en de hypnose te beëindigen. Je kunt posthypnotische ankers plaatsen en je bent bekend met de mogelijkheden en beperkingen van directe hypnose. Je begrijpt hoe hypnose werkt zonder het uit je hoofd te leren.

Mogelijkheden cursus hypnotherapie

Na het succesvol afronden van de gecertificeerde en geaccrediteerde Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis, ben je in staat om mensen te ondersteunen bij uitdagingen zoals stoppen met roken, afvallen, het opbouwen van zelfvertrouwen, en het omgaan met stress of angsten. Voor complexere problematieken adviseren we om de vervolgcursus Cursus Geavanceerde Hypnotherapie te volgen. De cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis dient ook als eerste module voor de Opleiding Register Hypnotherapeut. De vervolgmodules kunnen op elk gewenst moment gevolgd worden en zijn perfect geschikt voor iedereen die een eigen praktijk wil starten.

Vooropleiding

Voor de Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis is geen vooropleiding nodig, iedereen kan meedoen! MBO+ werk- en denkniveau gewenst.

Voor wie is deze basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken geschikt?
  • Psychologen & natuurgeneeskundigen
  • Mensen die een cursus NLP of Ericsoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer over directe hypnose willen weten
  • Als basis voor toekomstige hypnotherapeuten
  • Voor sportcoaches / sportpsychologen
  • Iedereen die zijn/haar horizon wil verbreden of op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn/haar carrière
  • Voor iedereen met een natuurgeneeskundige achtergrond die op zoek is naar extra behandelmogelijkheden.

Hypnosetechnieken – Wat je gaat leren!

Bij het ontdekken van hypnose is het belangrijk om eerst de basisprincipes te begrijpen. We beginnen met wat een hypnotiseur precies moet weten en kunnen. Daarna krijgen we een introductie in hypnose en de verschillende bewustzijnstoestanden, zoals het bewustzijn, het onderbewustzijn en het onbewuste. Vervolgens beantwoorden we de vraag: wat is hypnose eigenlijk?

Daarna gaan we dieper in op de details. We verkennen de verschillende stadia van hypnose en trancediepten, van licht en middelmatig tot somnambulisme. Ook bespreken we de essentiële voorwaarden voor een correct uitgevoerde hypnose.

Vervolgens bekijken we suggestibiliteitstests, ook bekend als beïnvloedbaarheidstests, en klassieke inductiemethoden. Door middel van praktische oefeningen met medecursisten leer je technieken zoals de fixatiemethode, verdieping en armlevitatie of catalepsie.

Daarna bespreken we de mogelijke gevaren van hypnose, het concept van verdieping en fractioneren, en het gebruik van posthypnotische ankers.

Tot slot richten we ons op meer geavanceerde technieken, zoals Rapid- en Instantinductiemethoden. Je krijgt de kans om verschillende inductiemethoden, beïnvloedbaarheidstests, verdiepingstechnieken, fractionering en posthypnose in de praktijk te brengen en te oefenen.

Data, duur en kosten van de hypnose cursus

De scholing beslaat een periode van 2 dagen en de lessen worden gegeven van 10.00 tot 17.00 uur. Echter, vanaf 9.30 uur kun je al arriveren, en onder het genot van een kopje koffie en wat versnaperingen, informeel kennismaken met je medecursisten.

Aan de bovenzijde vind je de eerstvolgende startdatum. Wanneer je op de onderstaande knop “Neem deel aan de cursus” klikt staan ook de overige data vermeld.

De kosten voor het volgen van de cursus (btw-vrijgesteld) staan overzichtelijk aan de bovenzijde weergegeven. Voor alle cursussen geldt dat deze desgewenst in 3 maandelijkse termijnen betaald kunnen worden.

Syllabus Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis

Voor aanvang van de scholing ontvang je in je online account het lesboekje. Ofschoon een voorbereiding niet nodig is, kun je dit lesboekje wel al downloaden. Alle overige bestanden zoals video’s etc ontvang je automatisch na het voltooien van de scholing.

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis netwerkbijeenkomsten, terugkomdagen en webinars. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) is HypnoWorld Academy telefonisch bereikbaar o.n. 040-7110382 (menukeuze 1).

Nieuws & updates worden bekendgemaakt via ons WhatsApp kanaal. Wil je geen belangrijke informatie missen, volg ons via WhatsApp!

CAT-College Deal voor studenten

CAT Deal Om je direct op weg te helpen, presenteert de beroepsvereniging Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) een speciale *College Deal*. Hiermee word je gedurende je studieperiode kosteloos erkend als CAT-student lid. Als onderdeel van deze erkenning sluit je je aan bij de st. GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten), wat je slechts € 22,95 (btw-vrij) per kalenderjaar kost. Bovendien dien je als erkend CAT-student ook een BBA Beroeps-, Bedrijfs- en productaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij de BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). De kosten hiervoor bedragen € 86,- per kalenderjaar, inclusief assurantiebelastingen. Belangrijk om te weten is dat de BAT polis zowel een volledige Wkkgz-dekking als een tuchtrechtdekking omvat. Bezoek de website van catcollectief om je aan te melden (code: CDHW052005)

HypnoWorld Academy is ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centrale Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast werkt HypnoWorld Academy met een kwaliteitsmanagementsysteem om haar cursisten/studenten de best mogelijke leerervaring te bieden en is erkend NRTO-lid. Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN