€ 449,-
Startdatum 24 juni 202410.00 - 17.002 dagen

Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering

De tweedaagse cursus Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering staat in het teken van basis regressietechnieken, zelf- en groepshypnose, ondernemersvaardigheden en praktijkvoering en maakt als module 3 onderdeel uit van de opleiding tot Register Hypnotherapeut.

Aanvullende hypnosetechnieken & PraktijkvoeringNRTO & GRO Erkenning

De cursus Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering (module 3) is een aanvulling op de cursus Geavanceerde hypnotherapie en maakt tevens deel uit van de opleiding tot Register Hypnotherapeut. Aan bod komen o.a. verschillende technieken om succesvol leeftijdsregressie toe te passen. Omdat regressie een veelomvattende techniek is, wordt hier alleen ingegaan op de basis. Verder komen verschillende aspecten van het opstarten van een eigen praktijk aan bod. In deze cursus wordt eveneens aandacht geschonken aan zelfhypnose (met EEG), het succesvol doorvoeren van groepshypnose, leren we o.a. hoe de JOI methode werkt en gaan we nader in op bijvoorbeeld een non-verbale inductie en de werking van onze hersenen tijdens een hypnosesessie.

Aanvullende Hypnosetechnieken – Het doel

Als professionele hulpverlener kun je mensen middels hypnose helpen bij zowel eenvoudige- als meer complexe issues. Hiertoe beheers je verschillende methoden. Je bent in staat om groepshypnose sessies uit te voeren en kunt jouw cliënten onze unieke zelfhypnosemethode aanleren. Daarnaast kun je cliënten helpen door het uitvoeren van een eenvoudige leeftijdsregressie en/of progressie. Om als regressietherapeut aan de slag te gaan, kunnen wij je van harte de vierdaagse regressie masterclass van Gerry Wijnands aanbevelen!

Een goede hypnotherapeut zijn is één, een goede ondernemer zijn is iets anders. Tijdens de cursus Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering komen allerlei zaken aan de orde die te maken hebben met praktijkvoering zodat je ook op dit vlak kunt profiteren van onze kennis en ervaringen.

Mogelijkheden

Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de meest belangrijke aspecten die een rol spelen bij het opstarten van een eigen praktijk. Er wordt ingegaan op het lidmaatschap van een beroepsorganisatie, beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, Wetten en Privcacy, beroepsethiek, en bijvoorbeeld de aanmelding bij de Kamer van Koophandel. Naast zaken die van toepassing zijn op het starten van een eigen onderneming kun je groepshypnose toepassen en ben je in staat om je cliënten zelfhypnose aan te leren. De basis regressietechnieken in deze cursus vormen een mooie basis voor iedereen die leeftijdsregressie wil aanbieden.

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan de cursus Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering is algemene kennis van hypnose noodzakelijk. Je beschikt over voldoende kennis indien je hebt deelgenomen aan de Cursus Hypnose & Hypnosetechnieken basis. Indien je elders reeds een cursus hebt gevolgd, is het besluit tot definitieve deelname aan deze cursus ter beoordeling van de docent.

Indien deze cursus deel uitmaakt van de opleiding tot Register Hypnotherapeut, dan kun je de opleiding afronden door deel te nemen aan de laatste module, Pijnreductie, Anesthesie en Acute zorg.

Voor wie is de cursus Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering geschikt?
 • Psychologen en natuurgeneeskundigen
 • Mensen die een cursus NLP of een basiscursus hypnose hebben gevolgd en meer specifieke kennis willen opdoen
 • Hypnotherapeuten (welke werken met Ericsoniaanse hypnose)
 • Mensen die eenvoudige sessies met leeftijdsregressie/progressie willen uitvoeren
 • Mensen die een carrière willen starten als zelfstandig hypnose therapeut

Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering – Wat je gaat leren!

 • Beginnen als Register Hypnotherapeut
 • Inrichting praktijkruimte, uitstraling, benadering cliënten
 • Wetgeving, bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid, Privacy
 • Promotie, Reclame & Marketing
 • Werken met directe suggesties
 • Het inzetten van verdiepers (ankers, posthypnose)
 • Succesvol groepshypnose toepassen
 • Het individueel aanleren van zelfhypnose
 • Non-verbale inductie
 • Info over hersengolven in relatie tot trance
 • Hidden-Fix universele sessie (= JOI methode)
 • Basis Leeftijdsregressie (ISE, SSE, Informed Child techniek) & progressie

Data, duur en kosten van de scholing

De scholing beslaat een periode van 2 dagen en de lessen worden gegeven van 10.00 tot 17.00 uur. Echter, vanaf 9.30 uur kun je al arriveren, en onder het genot van een kopje koffie en wat versnaperingen, informeel kennismaken met je medecursisten.

Aan de bovenzijde vind je de eerstvolgende startdatum. Wanneer je op de onderstaande knop “Neem deel aan de cursus” klikt staan ook de overige data vermeld.

De kosten voor het volgen van de cursus (btw-vrijgesteld) staan overzichtelijk aan de bovenzijde weergegeven. Voor alle cursussen geldt dat deze desgewenst in 3 maandelijkse termijnen betaald kunnen worden.

Syllabus Aanvullende Hypnosetechnieken & Praktijkvoering

Voor aanvang van de scholing ontvang je in je online account het lesboekje. Ofschoon een voorbereiding niet nodig is, kun je dit lesboekje wel al downloaden. Alle overige bestanden zoals video’s etc ontvang je automatisch na het voltooien van de scholing.

Overige informatie

Naast de informatie op deze pagina organiseren wij op regelmatige basis netwerkbijeenkomsten, terugkomdagen en webinars. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) is HypnoWorld Academy telefonisch bereikbaar o.n. 040-7110382 (menukeuze 1). Mis geen belangrijk nieuws en volg ons via WhatsApp channels

INSCHRIJVEN