Anorexia Nervosa tegengaan met hypnose & hypnotherapie

  1. Homepage
  2. Negatieve gewoonten
  3. Anorexia Nervosa tegengaan met hypnose & hypnotherapie
Anorexia Nervosa tegengaan met hypnose & hypnotherapie

Anorexia Nervosa tegengaan met hypnose & hypnotherapie

Anorexia Nervosa. Hypnose en hypnotherapie helpen je om een verstoort zelfbeeld te herstellen.

Anorexia betekend in letterlijke zin, gebrek aan eetlust. Anorexia Nervosa patiënten onderdrukken de eetlust en hebben een extreem verlangen om mager te zijn. Om dit verlangen werkelijkheid te laten worden, eten ze gewoon niet of veel te weinig. De angst om aan te komen is dermate groot dat het niet eten hun leven beheerst. Het is tot een obsessie geworden en ze zijn er dan ook nagenoeg de gehele dag mee bezig. Anorexia patiënten hebben een verstoord zelfbeeld voor wat betreft het gewicht en het uiterlijk. Vaak verbruiken mensen die aan deze ziekte lijden ook meer energie, ze sporten meer om maar niet in gewicht aan te komen. Hoewel ze duidelijk ondergewicht hebben zijn zij anders van mening. Het spreekt voor zich dat dit zijn weerklank heeft op de algehele en lichamelijke gezondheid maar ook een belemmering vormt in de sociale omgang.

Anorexia Nervosa en de gevolgen..


Door een voortdurend negatief zelfbeeld t.a.v. lichaam en lichaamsgewicht zijn mensen met Anorexia vatbaar voor allerlei ziektes en kan dit in sommige gevallen zelfs tot de dood leiden. Ze hebben vaak naast lichamelijke problemen ook nog eens emotionele problemen. Zo is bekend dat emoties vervlakken of juist heel heftig worden, hebben ze depressieve stemmingen, angsten of dwangklachten. Rondom Anorexia ontstaan vaak problemen op school, het werk, of in de sociale omgang met vrienden doordat ze zich niet lekker voelen of door een sterke mate van moeheid.

Door een gebrek aan vitamines, mineralen en andere belangrijke lichaamsbouwstoffen kunnen ze lijden aan maag- en darmklachten, flauwvallen, vochtophopingen en zelfs hartritmestoornissen. Anorexia bij tieners kan een groeistoornis het gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om bij constatering zo snel mogelijk hulp te zoeken.

Anorexia Nervosa, hypnose en hypnotherapie


Net als bij andere eetstoornissen kan hypnose en hypnotherapie een goede manier zijn om de dwanggedachten te veranderen en ervoor zorgen dat de cliënt weer van zichzelf gaat houden. Hypnotherapie werkt diep door in het onderbewustzijn en is in staat om ingesleten patronen te veranderen. Pas wanneer een Anorexia patiënt weer in staat is om de realiteit onder ogen te zien is een herstel van het lichaam mogelijk. Aanvullende behandelingen kunnen daarnaast zorgen voor een versterking van het immuunsysteem. In het Nationale Hypnotherapie Register staan hypnotherapeuten die ervaring hebben met Anorexia Nervosa. Vraag altijd eerst advies bij een arts of medisch specialist.